Get yourself a Sven…

6 01 2008

Just saw this ad on tv, and it is really funny, especially for a Swede… I think that O could need a Sven but he got himself the female version instead – i.e me! What would he do without his Swedish organiser / girlfriend??  😉

This ad is definitely much better than the stupid Citibank ad they are showing at the moment as well – read Lotta K’s very good comments on it.

P.S Don’t you just love the terrible Swinglish accent… ha ha!

Advertisements

Actions

Information

11 responses

6 01 2008
Anne

Kul du tar upp det här!
Igår satt jag och läste i lugn och ro, mannen kollade på tv och plötsligt väcktes jag ur min bok av att jag undrade vem sjutton det är som pratar engelska med så tydlig typisk svensk brytning. Sven-reklamen snurrade på tv, första gången jag såg den. Blev så häpen och full koncentration på att höra Sven prata att jag inte hängde med vad reklam var för.

Apropå svensk brytning. Vi såg Bondfilmen the man with the golden gun från sent 60-tal (eller är det tidigt 70-tal?) häromdagen och där är ju både svenska Britt Ekland och Maud Adams bondbrudar. Visserligen har de ingen engelska brytning a´la Sven i reklamen men vissa ord och sätt att uttrycka sig är med såååå typiskt svenskt uttal och rätt kul se filmen bara för att höra damerna prata engelska…

6 01 2008
petchie

Ha ha, Anne precis samma sak hände mig för nga timmar sedan – hade tv:n på i bakgrunden, satt och mailade och så hör jag ngt som först lät som SVENSKA (som sagt, jag var inte så uppmärksam) – som tur var såg jag att det var reklam för AT&T så det var ju lätt att googla… Kul reklam verkligen! Men snacka om att jag blev paff, speciellt som vi har blandad reklam här, både amerikansk och Puertoricansk så lite svengelska mitt i allt var verkligen vad jag förväntade mig!
Det var länge sedan jag såg The man with the golden gun men jag kan tänka mig att de svenska bondbrudarna kläckte ur sig lite svengelskt uttal.

6 01 2008
saltistjejen

Hahaha!!! Jättekul tyckte jag! Har dock missat reklamen i TV, men jag har ju bara varit tillbaks här i Staterna ett par dagar än. Så kanske kommer jag att se den så småningom… 🙂

6 01 2008
petchie

Saltis, jag såg den först idag och Anne igår så den är nog ganska ny! Den är så kul!

6 01 2008
Desiree

Ha ha denna har jag sett! Första gången jag såg den visste jag med en gång att den killen är Svensk! Den killen har verkligen en rejäl svensk brytning.

7 01 2008
petchie

Desiree, den svengelskan är ju svårt att missa 😉 Inte för att jag förstår vad han har med mobiltelefoner att göra… eller har jag missat ngt? Var det reklam för en Ericsson mobil, slog det mig precis?? Får nog kolla om det där klippet!

7 01 2008
petchie

Nix, det var inte reklam för Ericsson… ja, ja vi svenskar är väl kända som välorganiserade – iaf i Europa. Vet inte om vi har samma goda rykte i USA??

7 01 2008
Petra

Hahaha. Den var riktigt kul, ska hålla utkik och visa för Knickedicken. =)

7 01 2008
Annika

GUD jag älskar den där!!!!! Satt och kollade TV i allsköns ro igår när jag hörde en typisk svensk accent…Tycker den är jättebra! Ska lägga in den på min blogg också imorrn, hade jag tänkt!!!

7 01 2008
bryssling

Tja, jag kunde också haft användning för en Sven 🙂
Hoppas C kommit fram med alla väskor samtidigt!
Hälsa!
Kram M

7 01 2008
petchie

Petra, jag ser framemot att visa den för O också när han är tillbaka från Spanien!

Annika, visst är den sååå rolig! Och man blir ju verkligen paff när man hör svengelska på amerikansk tv!

Bryssling, ska hälsa till C, vi har precis varit på stranden och ska snart äta sen lunch. Hon kom fram precis innan 02 inatt, med allt bagage intakt! På vägen tillbaka har hon 8h på JFK så hon kanske ska ta en tur in till NY!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: