Two months in Puerto Rico!

17 01 2008

I just realised that today, it is exactly two months ago that I arrived to Puerto Rico! Wow, time flies when you are enjoying yourself…

I had a new Spanish teacher today, a very nice girl, and she asked me if Puerto Rico me gusta (if I like PR) – sí, mucho! Then she asked me what I like about Puerto Rico? Well, I like the climate (but not forever, I do like my four seasons), the landscape that varies so much from one corner of the island to the other and I am really enjoying discovering the island and its culture & people.. And, I am so happy that it is a Spanish-speaking place and that I can learn Spanish in a relaxed environment!

I noticed a few weeks ago that people don’t smoke a lot here, compared to Europe (I’m not thinking of Sweden now, more like France, Belgium, Spain and Italy). Another great aspect 🙂

And people are very friendly and helpful. Once I saw a woman drop all her coins on the floor while queuing in a bank, at least 4-5 people rushed to her to help pick them up! It would never have happened in Sweden and hardly even in Belgium..

Well so far, Puerto Rico me gusta mucho.

View from Punta Melones, Culebra on Cayo Luis Peña

Advertisements

Actions

Information

9 responses

17 01 2008
Anne

Det märks att du trivs och att dina två månader varit positiva månader. Du verkar njuta och som den nyfikna och öppna person du verkar vara suger du in alla nya intryck och tycker det är kul se och uppleva nåt nytt. Jag blir glad höra du trivs och har det bra.

Intressant höra det där med rökning för övrigt. Maken har en grek på jobbet som beklagade sig (ähum, tänk man kan tycka lite rökning i offentliga lokaler är ett problem) att folk röker så lite här. Att kunna ta en cigg på bussen verkade han sakna….
Min erfarenhet från Europa (även om jag ju inte alls kan jämföra min blyga erfarenhet med din, du som bott 5.5 år utanför Sverige)är att man ligger lite efter vad gäller minskad rökning.
PR följer de amerikanska mönstren då med andra ord. Jag tycker inte man ser mycket rökning här, och det bästa av allt är ju att de flesta lokaler och ställen har totala rökförbud. Betydligt trevligare gå ut när det är så.

17 01 2008
petchie

Anne, jag är verkligen jättenöjd hittills med vår flytt till PR. Kan inte säga att jag saknar Bryssel, förutom alla vännerna så klart, men vädret, lägenheten, jobbet – näe!
Vad kul att du tycker att jag verkar öppen och nyfiken 🙂 det stämmer nog ganska bra!
Ha ha, jag kan tänka mig att en grek kan ha lite problem att anpassa sig till USAs förbud mot rökning! Det är ju faktiskt ganska många länder som förbjudit rökning på offentliga platser – Irland, Frankrike (den 2/1/2008), Sverige, Italien etc men vet inte hur bra det efterlevs. Spanien har också ett förbud som inte funkar så bra, Os föräldrar har en tobaksaffär och Os pappa brukar stå och bolma under en affisch där det står att det är förbjudet att röka i affären 😉 Belgien och Danmark är också två länder som har mycket att lära om rökförbud!
Men vad förvånade mig med rökningen här är att även på den privata julfesten som vi var på före jul hos en kollega till O – var där inte en person som rökte! I Bryssel brukade mina [sydländska] kompisar stå och röka ut genom vårt vardagsrumsfönster när vi hade fest (hade ingen balkong)…

18 01 2008
Millan

Josses, 2 manader redan. Vad fort tiden har gatt!! Det later verkligen som om du trivs men jag forstar att du inte vill bo dar for evigt och inte fa uppleva de fyra arstiderna langre. Fast det forstas… i europa har det ocksa varit mestadels en arstid det senaste aret.. Gratt och regnigt! Da hade jag hellre varit nagonstans med sol och varme 🙂

18 01 2008
Desiree

Ja tiden går verkligen fort. Jag tycker du verkar trivas utomordentligt och precis som Anne säger verkar du vara en mycket öppen och positiv person. Du beskriver verkligen PR på ett underbart sätt och du har helt klart fått mig att vilja åka dit någon dag. Det märks att “te gusta Puerto Rico”. Den där standbilden var verkligen härlig.

18 01 2008
Annika

Tiden går fort! Det känns som om du just anlände.
Vet du, det märks så väl i dina inlägg att du trivs så bra! Härligt!
Och det är inte mer än rätt att njuta och upptäcka som du gör, speciellt eftersom ni bara bor på ön under en begränsad tid i era liv.
Ja, håller ju med Anne och Desiree om att du är öppen, nyfiken och positiv, bara där är det mkt vunnet.
Trevlig helg!!

18 01 2008
petchie

Desiree, jag tror att jag är ganska anpassningsbar och kan trivas i de flesta miljöer – och speciellt nu när jag har någon vid min sida 🙂 Jag tror starkt på uttrycket “det blir inte roligare än man gör det”… och tycker att man ska se det positiva i olika situationer och miljöer.

Jag har alltid retat mig på tex folk som klagar över vädret i Belgien – hallå, du är inte Spanien / Grekland / Italien och du kan inte förvänta dig att klimatet ska vara som hemma.. Åk hem om det är så jobbigt! (detta då de flesta i Bryssel inte skulle kunna hitta ett lika bra betalt jobb i hemlandet så man stannar kvar och klagar! Jag skrev ett inlägg om det eviga klagandet ngngång i somras som du kanske kommer ihåg)

Puerto Rico är en jättefin ö om man ser förbi de stora hotellkomplexen i San Juan-området och Casino-turisterna från USA.. Jag är säker att du skulle gilla PR, speciellt som du talar spanska – man får en annan respons när det visar sig att man inte är en engelsk-talande amerikan..

18 01 2008
petchie

Annika – visst är det så att när man vet att man bara ska stanna en begränsad tid så anstränger man sig mer för att utforska sina nya omgivningar. Jag var ganska dålig på det i Bryssel / Belgien eftersom jag visste att jag skulle stanna där en längre tid (och hade inte tillgång till bil förrän jag träffade O 😉 ).. Sedan kanske en karibisk ö är lite roligare att utforska än ett regnigt Belgien, ha ha!

18 01 2008
saltistjejen

Det verkar som om ni har en riktigt härlig tid i PR!!!! Ni har redan hunnit med jättemycket tycker jag! 🙂
Jag gissar även att din spanska kommer att bli flytande inom kort. När man bor i ett land och ska lära sig det språket som talas där går det ofta mycket snabbare än när man försöker själv på ett atälle där de inte talar språket. Att höra spanska varje dag runtomkring dig gör ju att du liksom får det “automatiskt” även när du inte “aktivt” studerar. Och att prata med O måste ju vara ett superbra sätt att hålla det levande även hemma!!!

18 01 2008
petchie

Saltis, än så länge är det fortfarande lite “honey moon” över vår vistelse i PR, tror jag – vi håller ju fortfarande på att upptäcka våra omgivningar, vilket är jättekul!
Jaaa, hoppas, hoppas att spanskan lossnar snart – nästa vecka ska vi gå igenom konjunktiv (enda gången vi använder det i svenskan är för uråldriga uttryck som vore och leve), inte roligt alls 😦 ha ha! Ska försöka att öva mer med O också! Och kolla på nyheterna på spanska etc.. jag har som sagt ingen brist på att öva spanskan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: