Weather watch – no storms over Puerto Rico

18 08 2008

Just a quick note to say that the weather in Puerto Rico is calm and sunny [just after I had published the post it started to rain, but it is already sunny again!] – no hurricanes or tropical storms our way… Fingers crossed that hurricane Fay will calm down before hitting Florida! It is true that we had a severe weather warning in place for this weekend but finally we only had one rainy day – and that was Friday! I guess that even the American meteorologists can be wrong, fortunately!!

My “women-in-law” are supposed to fly back to Spain on Wednesday via Miami… Hopefully the strong winds have passed before they begin their journey!

Need to do my Spanish homework now before returning to my intensive Spanish course en casa 😀

For those of you who are interested in our (or anybody else’s) weather, check out weather.com or wunderground.com (link under Puerto Rico links on the right-hand side of the blog).

Advertisements

Actions

Information

9 responses

18 08 2008
Annika

Ja, det verkar som om Fay ska drabba Florida med kraft. Otäckt.
Du sitter ju på en oskyddad plats där på din ö så vi ska hoppas att inga orkaner ska dra fram över dig.
Här är vi också rätt skyddade, det är för långt norrut, men det har hänt att även vi drabbats. Senast var hösten 01 när Isabelle härjade. DÅ sov vi i källaren och träden knäcktes som tändstickor på golfbanan. Mkt otäckt. Många var utan ström i veckor, dricksvattnet fick sig en knäck och vi var tungna att koka allt vatten innan vi kunde använda det.
Måtte Fay inte slå till för hårt i södra USA…

18 08 2008
Marianne

Ja, det var skönt att Fay tog en annan väg! Hoppas nu att det ska gå vägen på onsdag, efter tio dagar kan det vara rätt skönt att vila sig från sina svärkvinnor, hur trevliga och gulliga de än är : )

18 08 2008
Lullun

Vad skönt att ni klarat er undan så bra. Jag har allt tänkt på er näar jag läst om Fays framfart. Nu blir det att oroa sig för floridaborna istället. Usch. Sverige är ganska trygt ändå! 😉

19 08 2008
saltistjejen

Skönt att ni inte ser ut att bli drabbade. Sådana här katastrofväder är man ju inte van vid som svensk.
Och jag hoppas också att flygningen tillbaks till Europa går bra för dina Svärkvinnor! 🙂
Kram!

19 08 2008
Desiree

Ja hoppas att ni slipper orkanen Fay. Jag ska hålla tummarna. Lite läskigt med sådana oväder. Sköt om dig.
Kram.

19 08 2008
petchie

Annika, jag hoppas verkligen att våra bloggvänner borta i Florida slipper alltför mycket strul pga Fay. Det verkar ju dock som det har gått bra hittills.
Ja, helst inga orkaner till Puerto Rico i år, det var inte roligt att sitta på 9:e våningen förra året när vi hade en tropisk storm…
Oj, vad jobbigt det måste ha varit utan el och vatten för er! Vi har faktiskt både vattenfilter och elgenerator i byggnaden så skulle det bli några större stormar så ska det inte vara några problem (vet dock inte hur länge generatorn kan vara igång, antagligen inte flera veckor!?). Det är en av fördelarna med att bo i lägenhet i ett sk condominium 😀

Marianne, jodå, jag behöver nog vila efter svärkvinnornas avfärd imorgon – både öronen och hjärnan 😉 Min svägerska och jag hade en mysig tjejshopping i eftermiddags i gamla San Juan, medan svärmor stannade hemma med 2-åring.

19 08 2008
petchie

Lullun, det är så gulligt med alla bloggvänner som tänker på en i sådana här situationer! Sverige och Europa är mycket tryggt i jämförelse med många andra ställen i världen där vädret är väldigt extremt, t.ex i många delar av USA…

Saltis, väderfenomenen på den här sidan Atlanten är så extrema! Kyla, värme, regn och vindar…
Och ja, hoppas att spanjorskorna inte får några problem imorgon, det ska åska i PR under dagen och sedan Florida med sitt oväder!

Desiree, jag har precis fått höra att det är ett annat oväder som annalkas i helgen, håll tummarna att det inte blir en storm / orkan.. 😕

Kram tjejer!

20 08 2008
a home far away

Hej har just hittat hit till din fina blogg, jag är själv en utlandssvensk boendes i Singapore sedan snart 2 år och vi trivs jättebra, ångrar inte att vi tog steget till att flytta!

Ha en fin dag
//Gunilla i Singapore

20 08 2008
petchie

Gunilla, välkommen till bloggen! Tack för komplimangen. Din blogg är också väldigt fin, jag är en stor inredningsfantast men här bor vi möblerat – inte så kul 😦 Så tills vidare får jag drömma och planera för ett framtida hem, därför är det extra roligt att läsa om andras hem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: