Wednesday recipe: P’s Citrus & Avocado Salad

10 09 2008

The following recipe is one of my parents’ big favourites – and I am not the P that the name refers to, but it is the recipe of one of my best friends, P No 1 (I am P No 2!). P No 1, who is French, and I studied together in Venice in 2000 and we became very good friends when we both lived in Geneva in 2002. Even though I left Switzerland to move to Brussels, we have managed to meet up a few times every year – either in Brussels, Geneva or any other destination where there is a girls’ weekend (a henparty in Venice, a luxurious weekend in the south of France, a cold weekend on the Danish island of Mön, or getting lost in the potatofields of Skåne) or a wedding (France, Belgium, Denmark, Sweden-Norway)! And almost exactly a year ago we went to Milan for a weekend.

Anyhow, she has also celebrated Christmas and New Year’s in Sweden, back in 2003 and one evening she made a dinner for the whole family to thank us for hosting her. Of course she didn’t need to do that, everybody enjoys her company, but the starter definitely made a long-lasting impression on my parents who make this salad ever so often! It is funny because P claims that she just made it up and hasn’t made it since…

P’s Citrus & Avocado Salad

1 grapefruit
2 oranges
1 lemon – only the juice
2 avocados
coriander (cilantro)
olive oil
salt & pepper

Cut all the fruits in salad sized pieces, squeeze some lemon juice on top and add the coriander (as much as you’d like, it has a very strong flavour), salt and pepper and olive oil. Add some shrimp, if you want to make the salad more filling.
Et voilà, bon appétit!

I don’t know if P is covering the CERN news story today (as she works in a news agency) but I think it is pretty exciting what’s going on over in Switzerland / France at the moment – especially as I actually visited the site in 1995 and was even allowed to go down underground (it felt like being in a James Bond film!)…

Advertisements

Actions

Information

15 responses

10 09 2008
Marianne

Det låter gott! Sparat och printat och ska snart testas.

Själv tycker jag det där i Cern är lite läskigt. Men jag kan heller ingenting om fysik mm så det är nog därför. När man kan saker blir det inte så farligt. Men det låter farligt.

Hade själv aldrig vågat gå ner i den underjorden, tycker inte om underjordar! Men jag förstår att det måste ha känts James Bondigt.

Måste ta reda på hur gubbsen får sin mat till Iftar, om man kan bidra på något sätt med en hel måltid någon gång. För det verkar vara catering. De kommer i alla fall med stora lådor i en bil varje kväll. Man kunde ju betala en gång.

Ha en skön onsdag!

10 09 2008
Saltistjejen

Det låter supergott!!!! jag älskar faktist at blanda sött och syrligt i mat. Och ibland när jag gör en “vanlig” sallad så brukar jag kunna hacka ner lite äpple eller klippa ner lite apelsinbitar i den. Det brukar kunna piffa upp den mest alldagliga sallad! 🙂
Och cilantro ÄR ju bara såååå gott!!!!!!
Mmmmm!
Kanske är det dags för lunch?
KRAM!

10 09 2008
Annika

OCh där har vi matbloggerskan. Den här salladen låter supergod, den ska jag nog göra. kanske till helgen. Jag tycker så mkt om cilantro, förmodligen mer än vad som är brukligt så jag får nog ta det lite lugnt där.
Japp, precis som Saltis brukar jag lägga äpple i salladen, ibland druvor också. Blir så gott!!

KRAMAR!!!

10 09 2008
Desiree

Åh vad gott och fräsht detta recept lät. Jag ska nog göra det redan till helgen då jag tänkt grilla fisk. Jag tror att det passar riktigt bra till det. Tackar och tar emot.

10 09 2008
Emma

Detta vill jag testa! Är nämligen lite (ganska ordentligt) fientligt inställd till koriander och vill komma över det.. 🙂 Låter riktigt gott!

Ha en skön kväll! Eller vad det nu är för tidpunkt där du är.. 🙂

10 09 2008
petchie

Marianne, kul att du vill testa receptet! Jag tror att jag ska testa ditt enkla äpplekaksrecept på någon annan frukt – det är ytterst sällan som vi köper äpplen här.
Jag vet absolut inget om fysik – var urkass i det ämnet i skolan (det enda jag kommer ihåg var de där kretsscheman där man skulle bestämma om lampa A eller B lyste – jag gissade alltid!) men jag litar på att de vet vad de sysslar med på CERN… De jobbade ju på det här experimentet redan då 1995 (dåvarande pojkvännen jobbade, och jobbar nog där än). Underjorden har jag inga problem med – det var lika häftigt att besöka LKABs gruva i Kiruna för 2 år sedan 😀
Det låter som en trevlig idé om du kan bidraga till dina gubbars Ramadan-måltider – vem ska du fråga? De snackar väl inte engelska??

Saltis, jag är precis tvärtom – jag gillar INTE äpplen, vindruvor, nötter etc i sallader men den här sallad är GOD! Hoppsan, blev du hungrig av att läsa min blogg 😉

Annika, ha ha, du och Saltis verkar ha exakt samma salladssmak + att ni gillar koriander – ganska tvärtom min egen smak… men jag gör ett undantag i det här fallet! Kul att du blir inspirerad, trots att du inte är så matlagningsintresserad!

10 09 2008
petchie

Desiree, jag tror att det är en jättegod sallad till grillad fisk – och det är gott att äta något fräscht när det är varmt, vilket det ju fortfarande är hos er också. Det är därför vi äter så mycket coleslaw här i PR – den är godast när den är kylskåpskall!

Emma, ha ha, jag förstår din fientlighet – så dosera varsamt med koriandern 😉 Jag håller med om att för mycket koriander är inte gott, och det smakar ju ofta ganska mycket parfym… Och förresten välkommen till bloggen! Vi är -5 efter er i Skottland, för tillfället – när ni går över till vintertid så är det -4 eftersom vi har samma tid året runt!

11 09 2008
Marianne

Jag ska fråga en kille på kontoret. Han brukar veta det mesta och annars ta reda på. Nu bidrar jag ju lite med juice och så, men det vore kanske bra att stå för en hel middag någon gång. Att laga det själv törs jag inte ge mig på, för jag vet inte hur de anser att maten ska vara tillagad. Haha, om jag gör svenska köttbullar kanske de tycker det var årets äckligaste : D

11 09 2008
Anna (Sthlm)

Det låter gott! Jag gillar koriander dessutom (t ex morots- och koriandersoppa är så himla gott!).

Jag har också varit nere i Kirunagruvan samt i Äspölabbet i Oskarshamn så underjorden tycker jag bara är spännande! Tycker det är häftigt att man kan bygga så stort där långt ner!

11 09 2008
petchie

Marianne, trevligt initiativ! Men nja, svenska köttbullar kanske inte är så poppis – men du får väl ändå inte tag på fläskfärs i Egypten… Är allt kött halal? När jag tänker efter så varför skulle de inte gilla svenska köttbullar – du får testa 😉

Anna, morots- och koriandersoppa har jag aldrig testat – låter gott! Äts den kall eller varm?
Visst är det imponerande med underjorden – vi var väldigt impade över att det var riktiga vägar nere i Kirunagruvan och att mobiltelefonerna funkade därnere!!

11 09 2008
Anna (Sthlm)

Jag har alltid ätit den varm men det kanske funkar kallt också?!

12 09 2008
Michele

will have to try that – lord knows we have plenty of avocados around here!

15 09 2008
petchie

Anna, du får lägga upp receptet på soppan så kan vi testa den kall!

Michele, I hope that you will like the salad – I haven’t actually made myself in a long time! Cilantro is very popular in PR and oranges & avocados are definitely not difficult to find either so better make it again soon.

15 09 2008
Anna (Sthlm)

Jag gjorde soppan idag faktiskt men det var så ruggigt ute så det blev definitivt en varm variant! Men jag får ta och lägga upp receptet på onsdag!

15 09 2008
petchie

Anna, jag ser framemot receptet på onsdag! Jag är egentligen inte så mycket för kalla soppor (gazpacho och sånt) men det passar nog bättre här i PR – eller så får vi dra på AC:n för fullt så att vi får värmeslag, ha ha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: