Adventurous Caribbean holidays

13 10 2008

Our Flemish friends arrived on Friday and have already experienced an earthquake – the four of us woke up on Saturday morning by the building shaking… Epicentre somewhere off the British Virgin Islands, magnitude 6.1, 155 km from San Juan! I definitely felt it stronger than the last earthquake, which occurred the first week I was in Puerto Rico last year, but fortunately we haven’t heard of any damages or injuries.

And now we are monitoring the weather, a possible hurricane is maybe going to hit Puerto Rico on Wednesday! The Belgians will definitely not go back to Europe with a tan, but maybe with some very interesting holiday experiences to tell…

We had a great weekend with a boatride on Lago Dos Bocas (the Lake of Two Mouths) together with our blog friends Nick and Miri, and a sandstorm (??) on our favourite beach in Cabo Rojo yesterday but I will write about those adventures another day.

Advertisements

Actions

Information

14 responses

14 10 2008
Kicki

Fy vad läskigt!!
Min stora skräck är just jordbävningar. Hoppas orkanen inte blir alltför svår!
Kram!

14 10 2008
Ingabritt

Jordbävningar är INTE trevliga, såna har vi gott om här i Grekland. Senaste var i morse, på 5.1, men den kändes inte just där jag bor. Fast några orkaner har vi inte! Hoppas allt ska gå bra.

14 10 2008
Michele

Oiy. Tropical depression/storm/hurricane – stay away! We’ve been so lucky this year and Scott just left town again – good timing, huh? I STILL haven’t made it to Cabo – looks like that will be a year two adventure 🙂

14 10 2008
aurorabuddha

Wow! How exciting!

Jag sag att ni har en storm pa gang. Vi hoppas ju alltid pa lite regn har, nar det ar stormar pa gang. Men det verkar som om vi kammar noll igen…

Vi har inte jordbavningar i Texas, jag tror att jag skulle ha svart att leva pa sa ostadig mark…

14 10 2008
Saltistjejen

Ojojoj! Hoppas att det inte blir någon stark hurricane!!!!!
Kram!

14 10 2008
Mary T

Wow we just missed it!

14 10 2008
Annika

Men OJ!! Jordbävning!??!! Scary!! Och ännu en orkan? Trodde den tiden var förbi för året, men så är det alltså inte. Måtte inte tiden bli för dramatisk för er nu. LIIIITE sol ska ni väl få hinna med också.
Kramar!

14 10 2008
Miri

It was great to see you guys! Hope your trip to Barceloneta was a success? If so, at the very least, S&I will be heading back to Europe with some great shopping experiences… 😉

14 10 2008
Desiree

Ni bjuder dem onkeligen på mycket spänning och dramatik då det gäller både väder och olika naturfenomen. Hoppas att allt går bra och ni slipper uppleva fler orkaner. Ha det bra och sköt om er allihop.

14 10 2008
petchie

Kicki, trots att jordbävningen var den kraftigaste jag varit med om så var den inte så farlig. Vi var inte rädda, utan mer förundrade och lite yrvakna… Gästerna hade också vaknat och frågat varandra vad den andra sysslade med (de trodde att den andra skakade sängen, hi hi).

Tack Ingabritt, vi hoppas också att det inte blir en riktig orkan utan “bara” en tropisk storm, vilket det verkar just nu. Det är faktiskt ganska vanligt med jordbävningar i Karibien också, men ofta är de så svaga att man inte känner dem. Och min spansklärare hade inte en aning om vad jag snackade om idag – han hade inte märkt att något i lördagsmorse. Jag tror att vi kände den så mycket pga att vi bor på 9:e våningen!

14 10 2008
petchie

Michele, what bad luck that your husband is away, but hopefully Omar will prove to be “just” a lot of rain and winds… Fingers crossed!
You definitely need to visit Cabo Rojo, but maybe not on a rainy and windy day 😉

Aurorabuddha, ja faktiskt så var jordbävningen lite spännande – definitivt ett annorlunda sätt att vakna på en lördagsmorgon! Vi kollade på http://earthquake.usgs.gov/ och läste att det inte var risk för någon tsunami, vilket var ett lättnad – vi bor ju två byggnader från havet!
Hoppas att ni regn snart – Omar kommer ju inte i närheten av Texas eftersom “han” kommer söderifrån och går rakt norrut över PR…

Saltis, vi håller tummarna men det verkar ganska lugnt för tillfället även om Omar har blivit en tropisk storm det senaste dygnet.

Kram allihop!

14 10 2008
petchie

Mary T, you missed some drama but also a lot of rain so you were very lucky with your Caribbean holidays! Today is the first day without rain (so far) for S & I…

Annika, orkansäsongen varar till den siste november så det är lång tid kvar! Värst kommer det nog att bli för små öarna öster om PR, dvs BVI och USVI – Omar tar antagligen den vägen norrut på torsdag.
Gästerna får som tur var liiite sol idag, lugnet före stormen du vet!?

Miri, likewise! Barceloneta was good, and they also did some shopping in OSJ yesterday at the outlet shops there.

Desiree, gästerna kan ju verkligen inte klaga på en tråkig semester 😉 De är positiva dock och deppar inte över att det inte är så soligt. Det blir nog en innesittardag imorgon med god mat och några bra dvd-filmer! Huvudsaken är ju att vi umgås – O hade inte träffat sina vänner sedan förra året medan jag fick besök av dem i Skåne i somras (de är från början Os kompisar).

Kram!

15 10 2008
Marianne

Men Petra! Räcker det inte med jordbävning och storm? Måste du ha SANDstorm också! Det är ju jag som ska ha, fast inte förrän i vår, tack så mycket det räcker så bra då, så.

Nu ska jag läsa din sista uppdatering om stormen.

15 10 2008
petchie

Marianne, ha ha, sandstormen var inte så farlig – förutom att vi fick sand överallt!! Vi var på den, i vanliga fall, lugnaste stranden i PR och vågorna var väldigt höga, så jag vågade inte bada och vi stannade bara 15-20 minuter innan det började blåsa [sand] alldeles för mycket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: