Happy New Year 2009!

31 12 2008

I usually write a summary of the year in the form of a top list around New Year’s, but this year it will have to wait until next year 😉 (next week hopefully).

We have decided to stay at home tonight and celebrate just the two of us. First of all because it is actually our first New Year’s together! Last year O headed to Spain a few days after Christmas, and the two years before I was in Sweden, and he in Spain. But tonight we will be drinking some bubbly and eating the 12 grapes together at midnight! But first we are making a menu inspired by the Barefoot Contessa (Food Network’s Ina Garten) – marinated salmon, fresh asparagus, pear clafoutis…

Table decorated for New Year's dinner 2004
The table set for New Year’s celebrations at my sister’s place in 2004

Happy New Year everybody and I hope that 2009 will turn out to be a great year for everyone, with lots of happiness and love!

Happy New Year 2008!
New Year’s fireworks in San Juan 2008

Advertisements

Actions

Information

21 responses

31 12 2008
Cecilia

Gott Nytt År till dig också Petra!
Kramar
Cecilia

31 12 2008
Lotta K

Gott nytt år Petra och O!!!!

31 12 2008
Anne

Jag kikade på Barefoot menyn, mycket lockande och smarrig. Vi var dock inne på kött så skippar Barefoot-menyn den här gången. Internet är så bra för inspiration och recept. Det blir bara vi två också, här hemma. Jag hittade tyvärr inte det fina röda porslinet på Marshalls men ett jättegulligt blått (köpte dock inte utan tittade bara). En hel del rea på Marshalls, mycket parfymkartonger (kanske sånt som inte sålts slut till jul…).
Ett riktigt Gott Nytt År !!!

1 01 2009
Fritt ur hjärtat

Ett riktigt Gott Nytt 2009 önskar jag Dig också!

1 01 2009
saltistjejen

Hoppas ni fick en riktigt mysig kväll och natt tillsammans! Ni måste haft en otroligt härlig utsikt från ert hem!
kram!

1 01 2009
Mia

Det låter ju hur mysigt som helst! Själv är jag krasslig så 2009 kan ju bara gå i rätt riktning och bli bättre. 🙂

Pottery Barn? Finns mycket fint, ibland är deras bilder lite väl “perfekta” om du förstår vad jag menar, lite väl stylade men deras sortiment är jättefint!
Hur bor ni och hur länge ska ni bo där? Är det renoveringstime eller?

Vet du, måste fråga dig. Läste när jag var hos frissa ett reportage där de intervjuade Ricky Martin som precis blivit pappa till tvillingar via surrogatmamma. Varför kommer han in ut? Är det pengagrejen att han inte tror han kommer sälja lika bra eller är Puerto Rico inte lika tolerant när det gäller sånt?
Det är ju uppenbart att han är det och han underskattar iaf mig som fan, för jag skulle inte bry mig men PR är ett katolskt land och kanske inte lika öppet som ex Sverige när det gäller sånt. Du är min enda korrespondent därnere så jag måste ju fråga!

Ha de bra!
Kram Mia

1 01 2009
Karlavagnen

Prospero año nuevo! Waow vilket ambitiöst julfirande. Så fiiint!!!

1 01 2009
annaluna

Feliz año nuevo!!
Förra året var min oxå i Spanien, men nu firade vi lugnt ihop i år! 🙂

Måste dock KOMMENTERA INLÄGGET OVAN att jag anser PR vara sååå mycket mer to´leranta mot homosexuella än Sverige! Jag har aldrig varit med om ett land med fler öppet homosexuella; Var och varannan person där är ju homosexuell. Jag bodde t.ex. med 6 stycken ett tag:) Eller är det bara ute i Río Piedras?

Vi i SVERIGE är snarare lite retards gällande detta…

1 01 2009
Annika

God fortsättning till dig och O!
Ser trevligt ut.
Kram från en ytterst SEEEEEEG Annika….

2 01 2009
Marianne

God fortsättning! Ni fick ett riktigt romantiskt nyår! Hoppas att hela 2009 blir romantiskt för er!

Kramar!

2 01 2009
Lia

OJ, du lyckades i alla fall ta kort på fyrverkeriet. Det fungerade mindre bra för mig då! God fortsättning, KRAM

2 01 2009
Anna

Trodde först att ni dukat så fint och gjort meny och allt för bara er tvåmannamiddag men det var från ett tidigare nyårsmiddag alltså! Hoppas ni hade mysigt och året börjat bra! Gott nytt år!

3 01 2009
Anna

Gillar nya layouten! Mycket mer läsvänlig!

3 01 2009
petchie

Cecilia och Lotta K, tack det samma – hoppas att ni hade fina nyårsfiranden i Florida och Californien!

Anne, aha, så det blev kött i Oregon på nyårsafton – vår middag blev mycket lyckad men den var mättande. Vi tog en paus mitt i middagen för att snacka med franska och irländska kompisar som firade tillsammans i Irland, det behövdes 😉
Vi var tillbaka på Marshalls igår och hittade två söta Marimekko-skålar OCH en massa Orrefors-glas (bland annat en skål som kostade $150 på rea – vi köpte INTE den…), innan jul hittade jag en stor Unikko-bricka som vi köpte till svenska B i julklapp. Kul med nordisk design på Marshalls!!

Simone, tack det samma – hoppas att nyåret var trevligt även i Sverige!

Försenade nyårskramar!

3 01 2009
petchie

Saltis, vi hade både fin utsikt och puertoricansk musik från våra fönster eftersom byggnaden över gatan hade partytält och (levande?) musik!

Mia, jag vet faktiskt inte varför Ricky inte kommer ut, som Anna skriver nedan är PR inte så konservativt (allt beror väl på familjebakgrund etc) och vi bor själva i San Juans gay-område Nr 1 (en av våra gäster som själv är homosexuell var helt chockad när han var på besök – han tyckte att alla verkade gay!). MEN, jag har träffat en hel del puertoricanska män som jag tycker verkar befinna sig i garderoben – även gifta sådana, så jag vet inte hur liberalt samhället är egentligen…

Karlavagnen, tack – när du säger det så ser det verkligen ambitiöst ut på mina bilder och det är nog mitt mest ambitiösa firande hittills! Vi ville skapa julstämning på något sätt trots värmen och avsaknaden av våra familjer.

Annaluna, jag är inte sååå säker på att hela Puerto Rico är lika liberala som kanske studenterna i Río Piedras och gay-området i Condado… Som jag skrev till Mia ovan så har jag träffat på en del [gifta] puertoricaner som verkade befinna sig i garderoben. Det kan ju till viss del också bero på att många puertoricanska män är väldigt metrosexuella (de förvirrade även min homosexuella vän som var på besök) men jag har även diskuterat det med en puertoricansk vän som har lagt märke till samma som jag. Jaja, folk får ju ha vilken läggning de vill och de får stanna i garderoben om de vill det för min skull.

Annika, vi har varit seeeega ända sedan julafton 😉 Men det är faktiskt skönt att slappa tillsammans!

Marianne, tack det samma!! Får ju påpeka dock att dukningen på bilden inte var från detta nyårsfirandet (som Anna så observant lagt märke till)… Dukningen 2008 gick i grönt 🙂

3 01 2009
petchie

Lia, min syster tog fotot förra året när vi firade tillsammans i Puerto Rico – hon har (och vi har också nuförtiden på den nya kameran) en fyrverkeri-funktion på kameran!

Anna, du är mycket observant 😉 Och orsaken till att menyn var på franska (Réveillon = nyår) var för att vi hade en fransk gäst på festen (det var dock bara hennes meny som var skriven på franska).
Kul att du gillar den nya layouten, den andra var lite för mörk – men fotona är mer effektfulla med svart bakgrund tycker jag.

3 01 2009
jessica

God Fortsattning!
Hur lange blir ni kvar nu? och i sa fall vart bar det han? Jag har varit dalig pa att lasa det sista, tidsbrist.

4 01 2009
Mia

Nej det är väl lite av en kulturkrock, i vissa lägen verkar de mer “liberala” än oss men på vissa sätt kanske inte. Det beror kanske mer på vilken familj man kommer ifrån än vilken nationalitet helt enkelt.
Män i speedos? Huh! Din stackare. Jag undrar vad de skulle säga om mina ögonbryn, mina är stora och fylliga, jag plockar minsta möjliga! 🙂

Kram Mia

4 01 2009
maisoui

Här kommer en liten utmaning om miljön. Kanske vi kan göra en förändring under 2009 om vi är många? http://maisoui.wordpress.com/2009/01/04/miljoutmaningmiljoutmaning/

5 01 2009
annaluna

Petra – jag håller med, är ganska säker på att de förvisso inte är lika toleranta som i Río Piedras, och det är ju samma sak i Sverige…den äldre genreationen t.ex. är nog något mer skeptiska, tyvärr.

5 01 2009
petchie

Tack samma Jessica, hoppas att förkylningen har gått över.
Det blir snart avslöjat vad som händer med vår framtid, ha lite tålamod 😉

Mia, speedos-klädda män i grupp är faktiskt lite komiskt – vi fnissar varje gång vi går förbi dem på stranden…
Mina ögonbryn är också naturliga och relativt oplockade 🙂

Maisoui, tack för miljö-utmaningen, den ska svaras på snarast!

Annaluna, visst är det så att tolerans är högre i vissa områden / samhällsklasser / generationer än i andra. Det puertoricanska samhället är ju intressant det avseendet att man gifter sig så fort tjejen blir på smällen, sedan skaffar älskare / älskarinna, skiljer sig och allt börjar väl om igen, eller??! Nä, nu generaliserade jag en massa, men otrohetsfrekvensen verkar ju väldigt hög här – och relativt vanligt att kvinnor bara “råkar” bli gravida för att fånga männen…??

Kram tjejer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: