Strange creature in the garden…

2 03 2009

Look what we saw outside the window in the summerhouse… a very strange animal!

Strange animal in the garden

Advertisements

Actions

Information

12 responses

2 03 2009
annaluna

hahahaha!

Jag hittade oxå en kokosnöt utanför min port nyligen (!!) Fast den var inte sådär snygg…

2 03 2009
Marianne

Pappa, jag kan inte få upp min kokosnöt … Hahaha, låg den bara där?

Kram!

2 03 2009
petchie

Annaluna, undra hur kokosnöten har hamnat där utanför porten? Kanske någon som har haft den på sin balkong för att mata fåglarna?

Marianne, nej, mina föräldrar hänger alltid upp kokosnötter på vintern för fåglarna att kalasa på… Där är visst även en ekorre som gillar kokosnöt och har lyckats med balansakten att klättra ner på snöret från trädet och smaka. Men jag tror att just den här nöten hade trillat ner och min mamma var ute och lade den “till rätta” så att den skulle se ut så där 🙂

2 03 2009
Millan

Oj har ni det sa exotiskt utanfor sommarhuset :-D. Det har paminner mig om nar Ben var hos min pappa i Karlskrona for nagra ar sedan. Han star och kikar ut genom fonstret och utbrister plotsligen: OH MY GOD, there is a HUGE animal in the garden. Svenskar som vi ar trodde vi val att det var en alg eller nagot med tanke pa hur shockad Ben lat… Men nar vi kom ut for att kika visade det sig vara en igelkott. En ratt stor igelkott dessutom… men anda. Galna engelsman ;-).

2 03 2009
Anna (Sthlm)

Jag kan inte se bilden så bra på jobbdatorn och kan inte förstora den, men jag trodde det var en igelkott. Men det är en kokosnöt alltså?! 🙂

2 03 2009
Desiree

Hmmm kunde först inte riktigt se vad det var för något. Allra först trodde jag att det kanske var en Igelkott men så kollade jag lite mer noggrant och såg att det såg ut som just en kokosnöt. Väldigt konstigt att se något sådant i en svensk trädgård med snö. Det blir liksom fel och man frågasätter spontant vad man egentligen ser. Undra vart den kom ifrån???

2 03 2009
petchie

Millan, ha ha jag hade nog också trott att det var en älg! Men visst har engelsmännen också igelkottar i trädgårdarna? Kanske inte lika stora?

Anna (Sthlm), japp, det är en kokosnöt 😉 som ligger på gräsmattan. Det var min mammas idé att lägga den så den ser ut som en igelkott eller något annat djur.

Desiree, ha ha, jag trodde nog att det skulle vara lite klurigt att se att det var en kokosnöt men tänk, för mig är det ganska naturligt att det ligger kokosnötter i trädgården på vintern eftersom mina föräldrar alltid har matat fåglarna på det viset! I sta’n har vi alltid en kokosnöt utanför köksfönstret [på vintern] och det är otroligt hur fåglarna lyckas äta kokosnöten helt ren – kokosfettet är bra för dem på vintern!

Kram tjejer!

2 03 2009
Saltistjejen

Oj en kokosnöt! DET känns lite exotiskt! Särskilt på samma bild som det är snö. Har den varit fågelmat kanske??

2 03 2009
petchie

Saltis, exakt! Fågel- och ekorrmat!

2 03 2009
Millan

Ja det finns sakert igelkottar har ocksa… men jag har faktiskt aldrig sett nagon i var tradgard nar jag tanker efter!

3 03 2009
Anne-Marie

Koksnöt och snö! Intressant kombination. Jag är säker på att fåglarna gillar att kalasa på en sådan. Det verkar som om svenskar ofta ser till att fåglar får mat under vintern. Det ser man nästan aldrig här.

11 03 2009
petchie

Millan, jag funderade också över om vi såg igelkottar i trädgården när vi bodde i England – kommer mest ihåg alla ekorrar som ju var gråa och inte röd-bruna som i Sverige.

Anne-Marie, jag tror också att vi svenskar är duktiga på att mata fåglarna på vintern. Jag kommer ihåg att vi hade ett välbesökt fågelbord när jag var liten och att man alltid såg fina domherrar men nu är det säkert 20 år sedan jag såg en domherre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: