Wednesday recipe: Pesto creativity

1 04 2009

April 1st and I am not going to fool you, but instead share a pesto recipe or two since it is Wednesday today.

O had bought a big jar of pesto in Costco when I came back to Puerto Rico and since I am not too fond of pasta with pesto (just a bit boring for my taste), I tried to think up other uses for it… And here are two suggestions:

Pesto in a big jar

Pesto salmon with caramelised onion
1 part pesto
1 part French Dijon mustard
salmon fillet
onion – sliced as thin rings
oil

Mix the pesto and mustard in a small bowl, it should be enough to cover the fish. Oil a oven-proof dish and place the salmon in it. Spread the pesto-mustard mix on top. Bake in the oven until the fish is cooked through – maybe 15 minutes, depending on the thickness.
In a frying pan (skillet for Americans!) pour some oil and fry the onion rings until golden and soft.
Serve the salmon with the onions on top and one or two side dishes of your choice – potatoes, rice, salad…

For lunch on Sunday we had some yummy sandwiches, also with a slight pesto touch:

Sandwiches with pesto-mayo-mustard
1 part pesto
1 part mayo
1 part French Dijon mustard
bread
sandwich ingredients such as ham, turkey breast, salami, cheese
+ tomatoes and cucumbers in thin slices

Mix the pesto, mayo and Dijon mustard together. Spread on the bread, and add generous helpings of the sandwich ingredients including the veggies. Add another slice of bread on top and enjoy!

And finally I wanted to show what I encountered the other day – he / she was just walking next to the busy street without a care in this world… I was really pleased that I had the camera with me!

Caribbean bird - a white heron??

Do you know what kind of bird this is? My French friend E thought it was a “héron” (heron / häger / garza) – is she right?

A white heron?

Oh, and isn’t it typical… Just because I had brought back some fish stock from Europe – didn’t we just find it on Sunday in our local supermarket (we bought some more, just in case…)! So now we have loads of fish stock in the fridge, but not one single cube of chicken or beef since we have been focusing so much on the fishy one!

Fish stock in a Puerto Rican supermarket!


Actions

Information

11 responses

1 04 2009
Anna (Sthlm)

Vilken vacker fågel! Det kan vara en häger faktiskt

Jag brukar blanda pesto med yoghurt eller crème fraiche (bäst med yoghurt dock) – det är i alla fall lite roligare. Hemmagjort pesto är dock ganska gott som det är!

Kram!

1 04 2009
SweFlo

Vi har massor av dessa i kvarteret här, heter Great White Egret. vilket på svenska kallas Ägretthäger och ibland bara Vit häger. Det finsn en mindre variatn som heter Snowy Egret, plus en massa Ibis, de är alla ganska lika. Vi har dessutom Great Blue Heron här (säkert ni med), vilket är en jättehäger som ser lite dinosaurieliknande ut tycket jag. De är söta!

2 04 2009
Mary T

One of my favourite pesto recipes is: spread pesto on a fillet of haddock, wrap in proscuitto and fry until the fish is cooked through. With regards to the bird, my guess would also be a heron although I thought they were darker…

2 04 2009
Annika

Men visst är det väl en häger! Absolut. Dom finns i sjöarna här också och jag blir så fascinerad varje gång jag ser en.
FINA fåglar.
Petra, jag hade en liten fråga till dig på Annes blogg i hennes inlägg om textade filmer…Hihi!!
Pesto är GOTT…MUMS!!
Frulledags för mig nu!
KRAM!!

2 04 2009
Desiree

Låter både gott, enkelt och snabbt att fixa iordning. En klassiker som nästan alltid går hem. Jag tror din kompis har rätt att detta är en häger. Ha ha lustigt det där med fiskbuljonen. Vi tog också med oss från Sverige men jag har faktiskt inte hittat fiskbuljong här så jag kan alltid köpa loss ett paket eller två från dig om du känner att du har för stora mängder hemma. Ha en bra dag.

3 04 2009
Hanneles Påskparadis

Mämmi är svart söt råggröt, som äts med flytande grädde.

4 04 2009
Emma

Jag alskar ocksa pesto och brukar ha det pa lax som jag tillagar i ugnen. Gott till en sallad med tomater, avocado och notter/fron. Eller bara att blanda med farsk pasta fylld med spenat och ricotta, JA tack!🙂

Kram och trevlig helg!

6 04 2009
petchie

Anna (Sthlm), visst är han / hon fin (det är nog en han, fågelhonor brukar ju vara grå och inte lika vackra som hanarna). Och så cool där han spatserade i rabatten bredvid trottoaren!
Tack för tipset om yoghurt / crème fraiche och pesto. Jag har aldrig testat att göra egen pesto men det borde jag väl göra någongång eftersom det säkert blir mycket godare än burkpesto…

SweFlo, du är bara bäst när det gäller växt- och djurliv!! Tack!

Mary T, sounds yummy! Thanks for another pesto-recipe!
Apparently it is a great white heron, I guess the European ones are a bit smaller and darker.

Annika, vi såg ju hägrar tillsammans i lördags på vägen till regnskogen😉

6 04 2009
petchie

Desiree, ha ha, du kan få ett paket fiskbuljong när ni kommer – tänk, åka till Karibien för att få tag på fiskbuljong😉 Nu har jag iaf köpt ett paket kycklingbuljong också, fisk passar ju inte alltid…

Hanneles Påskparadis, tack för förklaring av mämmi! Det var ju helt klart inte samma sak som mumma… Låter dock faktiskt som en lettisk efterrätt jag har smakat.

Emma, tack för pestoförslagen! Jag brukar också bland pesto i sallad, mums! Färsk pasta har vi aldrig köpt i Puerto Rico, inte för att den inte skulle vara god utan för att… tja, jag vet inte😉

Kram!

20 04 2009
Sunday ritual and photos from the weekend « Petchie’s adventures

[…] not about going to the beach or the rainforest, or having exotic experiences (getting excited over finding fish stock in the supermarket!?) all the […]

10 06 2009
Wednesday recipe: A super easy chicken & rice lunch « Petchie’s adventures

[…] together the pesto and mustard (you might recognise this mixture from my pesto salmon recipe – I love it!!). Cut the red pepper into small pieces and mix with the rice. Slice the fried […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: