Monday’s Island: St Thomas

7 12 2009

If everything went according to plan yesterday (which I don’t know since I am writing this on Saturday afternoon and then scheduling the post), we left San Juan around 10 o’clock in the evening.

Leaving San Juan in the night
Cruise ship leaving San Juan (photo from April)

For those of you who are interested to follow our cruise adventures, here’s today’s destination: St Thomas! We arrive(d) at 07 in the morning, and will leave at 17.00.

St Thomas, which is one of the US Virgin Islands together with St John and St Croix (pronunced [croy]), was a Danish colony for almost 250 years. The island has approximately 51,000 inhabitants and the capital is Charlotte Amalie.

Cruise ship in SJ
Not our ship and not St Thomas, but MSC Poesia in San Juan’s harbour…

When I was researching for cruises and which islands to visit, I made a very brief summary of each island and this is what I wrote about St Thomas: “Scenic drama, mobbed by tourists, incredible beaches”.

Advertisements

Actions

Information

12 responses

7 12 2009
Annika

Jaha, så ni är OFF!
jag tyckte US Virgin Islands var SÅÅÅÅ vackra! Vi var ju i Charlotte Amelie också, men tog en katamaran till S:t John…
GUD så fint det var…
SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, vad är första intrycket av THE CRUISE!!!????
Tänk att du hann 🙂 jag menar du hade ju inte packat där på morgonen, hehehehehe!!!
Nu ska du bara ha så in i h-vete kul du bara KAN!!!
Needless to say så skulle jag kunna hoppa på ett kryssningsfartyg imorgon DAG!!
Kram!!

14 12 2009
petchie

Annika, lite sent svar men vi använde bara internet som hastigast i måndags 😉 Vi gillade Charlotte Amalie jättemycket, men det kommer mer om den staden imorgon!
Ha ha, ja, vi var lite sega förra söndagen men inte det minsta stressade. Var i vår kabin vid 18.30-tiden, det tog ca 40 minuter från det att taxin lämnat av oss i hamnen.
Första intrycket av kryssningen? Jag vet inte, är inte säker på om jag skulle vilja göra det igen men det var en trevlig semester trots min förkylning på slutet 😦
Kram!

7 12 2009
Saltistjejen

Alltså de där kryssningfartygen är ju helt oerhört gigantiska! De ser ju nästan inte kloka ut hahhahaaa! När man ser dem tillammans med resten av “världen” blir proportionerna helt snedvridna! 😉
Ni verkar iallafall ha det bra! HÄRLIGT!!!!!
Fortsätt njuta nu!
Kram!

14 12 2009
petchie

Saltis, ja, kryssningsfartygen är enorma, och de blir ju bara större och större. Är glad att vi inte var i hamn samtidigt som det största (Oasis of the Seas) som visst kan ta 6000 passagerare – inse hur många människor det är som invaderar en liten ö på en och samma gång!!!
Vi hade en bra semester, väldigt avslappnande och det var skönt!
Kram

14 12 2009
Anna (Sthlm)

Åker Oasis of the Sea verkligen till såna små öar?!

14 12 2009
petchie

Ja, de skulle besöka iaf St Thomas och St Martin! Alla vi pratade med höll med om att vi var glada att vi inte var i hamn samtidigt som den monsterbåten… Även om det hade varit coolt att SE den.

8 12 2009
Anna (Sthlm)

Å, ni har det säkert jättehärligt nu! Pratar de fortfarande danska på St Thomas?

14 12 2009
petchie

Anna (Sthlm), nix, jag tror inte att någon pratar danska på St Thomas – det är engelska som gäller MEN gatunamnen är på danska, himla coolt faktiskt! Kommer mer om ön imorgon…
Kram

8 12 2009
Annaluna

HÄRLIGT! Jag gillade dock St.Thomas sämst av alla öar jag har besökt i Karibien(10st?). Vi missade dock att åka till St. John’s, vilket är ett MUST egentligen. Ekonomin höll inte. Lång story. Umgicks mycket med kollegor från St.Croix den veckan och tänkte verkligen på hur annorlunda det måste vara att bo på en sån liten pluttö! 🙂

Ps. De pratar engelska på både St.Thomas och St.Croix 🙂

14 12 2009
petchie

Annaluna, oj, så du gillade inte St Thomas! Vi gillade Charlotte Amalie jättemycket – off the beaten track så att säga 😉 Kommer mer imorgon om våra upplevelser där!
Vi tänkte mycket på det under den här resan att vi är väääldigt nöjda att vi bor på en STOR ö som Puerto Rico. Visst, kanske inte lika pittoresk men så mycket lättare att leva på ett ställe där man kan hitta allt man är van vid hemifrån 😉
Kram!

8 12 2009
Desiree

Låter såååå härligt! En sådan där kryssning skulle verkligen sitta fint nu för att varva ned efter den här flytten. Ha det gott och njut av allt.

Kram

14 12 2009
petchie

Desiree, jag förstår att det varit jobbigt med er flytt och försäljningen av huset men nu är det ju snart jul och jag hoppas att ni får en luuugn jul hemma i Sverige!
Vi tog det väldigt lugnt under kryssningen, sov jättemycket och bara umgicks, vi två. Tror att det behövs inför vårt julfirande i Spanien, det brukar bli intensivt när vi är hos Os familj och inte alltid så avslappnande… 😕
Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: