Frozen but busy times…

8 01 2010

The cold and snowy weather continues, and we are back in “civilisation” after a few days at the summer house.

Poles for fish nets

Unfortunately I still don’t really have time to sit down and reply to your comments, and write a more interesting post but we have a full programme with:

 • Dentist appointment (and updating the dentist with what has happened in my life since last time) (yesterday)
 • Pizza dinner with friends (yesterday)
 • Talk to friends I haven’t spoken to since last summer (this morning)
 • Fika with my grandmother and mother – my grandmother claimed to not have anything to serve with the coffee and still managed to produce 4 different kinds of cakes and cookies (this afternoon)
 • Walk to the local park where people were ice-skating on the frozen pond (this afternoon)
 • “Inspection” (and dinner) of my brother’s and girlfriend’s new house (tonight)
 • Ask my brother to do virus-check and update computer (tonight-tomorrow)
 • Bake pepparkaks-cheesecake (tomorrow morning)
 • Book hotel close to Madrid airport for Sunday night (tomorrow morning)
 • Celebrate my grandfather’s 90th birthday (shhh, don’t mention the age!) (tomorrow)
 • Dinner with friend, son and her new boyfriend (tomorrow evening)
 • See my aunt a last time before we leave – maybe impossible?
 • Buy some last sweets (Swedish lösgodis is the best!!) (when?)
 • Pack – don’t forget Kalles Kaviar, Prästost, and Viltost (different kinds of Swedish food stuffs that O loves!) (Sunday morning)
 • Be at the Copenhagen airport at 10.30, at the latest, on Sunday morning…

We will be back in Puerto Rico on Tuesday!

Dogs are not allowed on the beach

Advertisements

Actions

Information

17 responses

8 01 2010
Saltistjejen

Hahaha! ja du det där känns igen. Busy busy busy…
Denna gången han vi inte ens köpa med oss NÅGOT alls från Sveige. varken lösgodis, annat godis eller löste… jag köpte en del pocketböcker när vi var på väg till en fika med kompisar i Stockholm, men annars fanns knappt tid att gå så mycket i affärer. I Skåne gick vi ju en eftermiddag men då tyckte vi nog båda att “vi har ju gott om tid kvar” men sedan bara poff försvann tiden och inget blev inhandlat! Så kan det gå.
Just nu går ingen nöd på oss ändå. Kanske lika bra att jag itne köpte ngt godis… haha! Och te har i fortfaande kvar sedan i somras när M var hem och bunkrade upp med hur mycket te som helst…! 🙂

Hoppas ni hinner med det mesta utan att stressa ihjäl er!
Och lycka till med hemresan också! Tänk på att vara TIDIGT på flygplatsen för som sagt det är rigorösa säkerhetskntroller nu som tar TIIIIIID!!!!!

Kraaam!

13 01 2010
petchie

Saltis, åh nej, inte ens lite lösgodis?? 😦 Jag köpte drygt ett kilo… men det ligger ju i det försvunna bagaget tillsammans med Os Kalles och Prästost… Jag fick dock lämna kvar nästan alla julklappar i Skåne, tillsammans med julklapparna från 2008 och födelsedagspresenterna från förra sommaren – vi måste KÖRA och hämta allt när vi har flyttat tillbaka till Bryssel 😉
Te ja, vi fick en förpackning med mitt favorit-te – med marsipansmak, från Tyskland av mina föräldrar men det valde jag också att lämna kvar. Jag dricker inte så mycket te i PR och föredrar att ha det kvar tills vi flyttar hem.
Vi var tidigt på flygplatsen i Madrid, både pga de nya säkerhetskontrollerna och snöovädret i Spanien – det gick dock smidigt att checka in utan bagage 😀 Vi trodde först att det skulle vara misstänksamt att resa utan väskor men vi fick visa upp “försvunnet bagage”-anmälan så fick vi tom checka in före alla andra!
Kram

8 01 2010
Annaluna

Mysigt!!

See you on saturday? Har officiellt bjudit över lite vänner, får se om någon kommer – några har tackat ja men man vet ju aldrig. Jag har lagt till dig på skype i vart fall.

Hoppas du njuter av sista dagarna innan det bär av “hemåt” till Puerto Rico!!

13 01 2010
petchie

Annaluna, absolut! Vi ses på lördag i Luquillo – ska bli sååå kul att träffas på riktigt, I PUERTO RICO!
Kram

8 01 2010
Annaluna

that is; nästa lördag, den 16/1!!

8 01 2010
Anna (Sthlm)

Fullt schema! Njut av de sista dagarna!

13 01 2010
petchie

Anna (Sthlm), det blev några mysiga sista dagar trots den långa “att göra”-listan! Det mesta var ju trots allt sociala aktiviteter 🙂
Kram

8 01 2010
Desiree

Full rulle verkligen. Hoppas du hinner med det mesta på ditt program. Jag känner så väl igen mig att man vill så mycket och att tiden är så knapp. Intesivt men mycket trevligt och roligt har du hunnit med och som är kvar att hinna med. Jag hoppas att återresan till PR går smidigt och att ni får njuta av era sista dagar i skåne. Roligt att få se lite vinterbilder från beachen i Skåne. Sköt om dig och ha det bra. Jag handlade inte så mycket nu när vi var hemma under julen. Kläder var inte så interessant då det mesta var vinterkläder och det är ju sommarkläder jag kommer att behöva. Jag handlade en del varor på våran Ica sista dage, bröd, kaviar och västerbotten ost. C fyllde år sista dagen i Sverige och av mina föräldrar fick han 1 kg lösgodis. Han har att snaska på så att det räcker.

Kram

13 01 2010
petchie

Desiree, visst är det alltid full rulle när man är hemma. Vi tog det dock lugnt i sommarstugan i några dagar, så det blev extra intensivt när vi väl kom tillbaka till “cilivisationen” 😉
Jag var inte heller särskilt motiverad att shoppa kläder när vi var hemma, det blev några underkläder och t-shirts av nödvändighet (pga det försenade bagaget) men annars blev det ytterst lite shopping. Lite julpynt för halva priset som jag lämnade kvar hemma tills vidare och två svenska dvd-filmer (De ofrivilliga och tv-serien Oskyldigt dömd). Och ja, så klart lite lösgodis…
Kram

8 01 2010
Fröken Anki

Låter som det brukar vara när vi är i Sverige också. Fullt upp! Hela tiden!
Härliga bilder från snöigt Österlen. Tänk att det är fint där året om. Fast blåsigt i och för sig.

Hoppas ni får en fin sista helg i Sverige och en bra resa hem. Utan förseningar!
kram

13 01 2010
petchie

Fröken Anki, fullt upp men ändå så kul att vara hemma och umgås med familj och vänner.
Österlen, eller nja, lite norr om Österlen, älskar jag, oavsett vilken årstid. Det är verkligen mysigt att gå längs med stranden och bli “genomblåst” på vintern!
Inte så många förseningar, förutom sista flyget (Miami-SJ), men förlorat bagage igen 😦 Jag är dock optimistisk och hoppas att det kommer fram snart…
Kram!

8 01 2010
cecilia

wow, busy, busy, busy. Älskar vinterbilderna, får konstig hemlängtan 🙂

Hoppas flygresan tillbaka går bra!

13 01 2010
petchie

Cecilia, ja, säg när man inte är busy busy när man är hemma 😉 Tur att vi åkte på kryssning innan Europaresan så vi fick tid att vila upp oss innan julsemestern 😀
Kram

9 01 2010
Indie

Winter at the summer house? 🙂
I think IKEA has Kallas Kaviar. If I were to go to Sweden, I would smuggle home some mjökbröd, which I´m probably spelling wrong. I miss that bread and there is nothing like it here.
Next time I go back I will be spending time in Skåne!! I will be visiting a friend in Ystad. I´m going to read a Henning Mankell novel first so I can get some local flavor. haha!
Trvlig resa! And happy new year!

13 01 2010
petchie

Indie,
I guess we should change the name from summer house to country / seaside / weekend house? 😉
I also think that Ikea sells Kalles Kaviar, but seeing that we don’t have Ikea in Puerto Rico, O needed to stock up on his Swedish favourites… I bought a kilo of “lösgodis”, if you know what that is? I have never heard of “mjölkbröd” or maybe you mean “mjukbröd”? Is it flat and soft? Like a wrap??
That is great that you will get to see “my” region, Skåne is a beautiful part of Sweden – especially in the summer! And yes, read some Henning Mankell books first so you know what to expect (no murders though, I hope!!)…
Tack det samma!
Kram

9 01 2010
Marianne

Alltid likadant när man är i Sverige, man jagar runt som en skållad råtta för att hinna träffa alla man så gärna vill träffa. Men jag ska erkänna redan här och nu att när jag åker till Sverige nästa vecka (det var erkännandet, jag har inte skrivit ett ljud om det på bloggen än) så kommer jag inte hinna träffa fler än de allra närmaste. Trist nog, men så får det bli den här gången och så får det bli en ren nöjesresa nästa gång.

Då åker ni i morgon bitti. Lycka till med resan!
Kramar!

13 01 2010
petchie

Marianne,
jag tror att alla vi utlandssvenskar har samma problem när vi är hemma – för många man vill träffa och för lite tid. BRA att prioritera och vara strikt, det ska ju vara KUL att åka hem, och inte för mycket flängande!
Stor kram och trevlig resa tillbaka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: