My mother’s cat and interior design blogs

11 02 2010

It might not show through my blog but I am very interested in interior design and love reading blogs that are specialised in the subject, as well as interior design magazines. As I already have mentioned my mother is hopefully bringing the suitcase full of Swedish magazines such as Sköna Hem, Elle Interiör and Allt i hemmet… instead of toilet brushes! It will be like heaven for me because, since I haven’t really found any favourite American interior magazines*, I keep re-reading my old magazines from Sweden.

Lately I have found two new favourite blogs, both which are written by Swedes with excellent taste! Their blogs are full of inspirational photos of retro thrift finds and their cosy homes. As we live in a furnished apartment here in Puerto Rico I can’t wait for us to have our own home that we can furnish and decorate with our own things. It will be like Christmas when we can unpack everything that has been in storage for the last couple of years, and the new stuff that we have collected since we left Brussels in 2007.

Funnily enough these two blogs both have something that I, or rather my family also has; this cat that my mother made in sewing class in school in the 60’s:

devil cat
My mother’s cat that looks like a devil!?

My sister, who is prone to exaggeration, thinks that the cat is “fruktansvärt obehaglig” (~terribly nasty)! What do you think? The cats that belong to the other two bloggers have been store-bought, so I wonder if it was a famous toy cat back in the days and if my mother’s sewing teacher copied the design.

Check out Johanna’s Aprill Aprill-blog on design, house renovation and her cat, and Kerstin Kokk’s blog about her home and collection of 50’s & 60’s china + of course the cat.

Somebody likes the devil cat
Somebody liked the cat – my friends’ son loved it! Too bad that my sister wasn’t there to see it 😉

And while we are at it, the photo below shows my great-grandmother Ella’s excellent sewing skills once again – you might remember the table runner that I think she had embroidered that I showed last year. This is an apron that she made for my mother’s first summer job in the student union’s kindergarten in Lund. All the staff members had to wear these aprons, and I think the design is really cute, almost like a short dress. We still use the apron when cooking in the summer house.

apron
My great-grandmother Ella’s handy-work – an apron**

*) Sometimes I can find British mag Living Etc in Borders here in San Juan.

**) The reason why the apron is laid out like that is that my Peruvian friend here saw a photo of my brother wearing it and she loved it! I had troubles explaining how it “works”, so my father took a photo of it for me. He also took the photo of the cat in the snow. Fortunately he doesn’t complain (??) when I send strange photo request to him…

Advertisements

Actions

Information

20 responses

11 02 2010
Saltistjejen

Hahahaaa! Kul att din pappa fotade katten i snön!! 🙂
Jag tycker faktiskt tt katten är superfin!!! Inte hemsk alls. En sådan skulle jag gärna haft! 🙂
Kul att två andra bloggare har likadana. Och ja, kanske var det en populär kattmodell på den tiden? Who knows?
Förklädet är också jättefint men även jag har lite svårt att förstå hur det ser ut på någon. Gissar att det går lite omlott på ngt vis??
Stor kram!!

11 02 2010
petchie

Saltis, det var nog för att ha en neutral bakgrund som han lade katten i snön – tyvärr är halsen inte så pass stadig att den kan sitta rakt upp, vilket de andra “blogg-katterna” kan.
Jag tycker att katten är cool men visst ser den lite ut som en liten djävul 😉
Kanske det var en typisk slöjdkatt på 60-talet?
Som min mor skrev nedan så går alltså förklädet i omlott bak till och knäpps på axlarna. Jag publicerar inte fotot på min bror i förklädet eftersom jag inte är så säker på att han vill vara med på bloggen (speciellt inte iklädd ett förkläde, ha ha)..
Kram!!

11 02 2010
Annika

Underbart med alla inredningstidningar som nu ligger i väskan istället för trista toaborstar…
hehe…
Läser nästan inga inredningsbloggar eller modelbloggar trots att bägge intresserar mig. Vet inte varför, faktiskt.
Jag har inte heller hittat ngn favvistidning bland inredningstidningar i USA.
COOL cat i snön där. GILLAR den skarpt!!!
Snart, Petra är inredningstidningarna på ingång…VAD härligt!!!!
Kram!!!

12 02 2010
petchie

Annika, jaaa, jag längtar efter nya tidningar att läsa! Jag lusläser alltid tidningarna flera gånger men nu börjar jag bli trött på de jag köpte när vi var hemma i januari.
Jag gillar inte alls de amerikanska inredningstidningarna. O köpte två stycken till mig någon gång när han var iväg på jobbresa – de var dyra för USA, typ $6-7 och var SÅÅÅÅ DÅLIGA. Nästan bara reklam, tunna och “artiklarna” var nästan alla sponsrade. Och fotona ska vi inte tala om, urdålig kvalitet! Verkligen urkassa! Min peruanska fd kollega på AF jobbar nu med sponsring på en puertoricansk inredningstidning och hon säger att de lever helt på reklamen… Jag har insett att jag inte alls har samma smak som puertoricanerna så den tidningen intresserar mig inte det minsta.
Ha ha, jag hoppas att min syster läser det här inlägget och ser att nästan alla tycker att katten är COOL! 😀
Kram

11 02 2010
Maria

Ja, just det…! Det går omlott där bak och knäpps på axlarna. 3 fickor.

12 02 2010
petchie

Mor, visst är det roligt att så många gillar din katt!

11 02 2010
Annaluna

Den där katten var ju fruktansvärt snygg tycker jag! Sen fick jag en chock på nästa foto över hur STOR den var! Cool!

Härligt det kommer bli för er sen att inreda ert alldeles egna hem. Det vore roligt att hälsa på någon gång! I sommar kommer vi antagligen (eller iallafall kanske) bila ned till Schweiz och M:s pappa som ju bor där, och förhoppningsvis hinna förbi t.ex. WIen och sånt… och varför inte Bryssel?! Vi har snackat om det ett tag men inget är bestämt. Jag har ju som bekant heller inte körkort, så det är ju rätt jobbigt för M att köra allt själv… Han var rätt trött efter alla mil till Geiranger och Hellesylt i somras…;)

12 02 2010
petchie

Annaluna, katten ser kanske liten ut på fotot när den ligger i snön, men ja, den är ganska stor. Tyvärr kan den inte sitta upp eftersom halsen är lite svag – den borde nog stoppas om…
Jag längtar så efter ett eget hem igen! Vi sålde ju nästan alla våra möbler innan vi flyttade eftersom de var Ikea-möbler köpta i andra- eller tredje-hand så det kommer att bli DYRT att möblera ett nytt hem!
Vad kul om ni kommer via Bryssel i sommar! Eller så får ni titta förbi Skåne om vi är där 😉 Jag hoppas också komma iväg till Schweiz, med mina föräldrar för att hälsa på min fars morbrors änka, min au-pair familj och mina kompisar i Genève. Vi får se… (Wien och Bryssel ligger ju dock inte i samma riktning men det vet du så klart 😀 )
Jag har inte heller kört när O och jag har åkt till Skåne eller Spanien, men jag borde nog börja med det – så länge jag slipper köra på autobahn!!
Kram

11 02 2010
Desiree

Heminredning tycker jag är himla kul jag också. Fast det har fått ligga lite på hyllan medans vi bott här för jag har tyckt att det varit svårt att hitta snygga möbler och grejer. De affärer jag gillar bland annat West Elm och Crate and Barrel finns inte här i Birmingham utan jag kan bara kika på deras grejer via nätet. Men visst är det underbart med inredningstidningar. Nu får din mamma plats med dessto fler sådana som sagt eftersom hon slipper kåka på toaborstar 😉
Katten såg lite arg ut måste jag hålla med om men det verkar som om vissa små ändå gillade den mycket. Man ska alltså inte vara för snabb på att dömma ut något.

12 02 2010
petchie

Desiree, det är verkligen stor skillnad på traditionell amerikansk och svensk stil. Vi har West Elm här men det är sååå mycket dyrare än Ikea och mycket tycker vi är mer eller liknande stil. Crate and Barrel har jag varit på i NYC och jag gillar deras grejer (och toaletter, ha ha, perfekt när man varit i Central Park!!).
Jag tror att mina kompisars son gillade katten för att den är så stor och så kan man få ett perfekt grepp runt den smala halsen! 😉 Den och min gamla röda, blommiga dockvagn har varit väldigt poppis bland småpojkarna som har varit på besök i sommarstugan, hi hi.

11 02 2010
Carina@PocoLocoCreativo

Här finns massor av tidningar och tidskrifter att köpa, men jag brukar undvika det för jag blir så galen eftersom det är så många små detaljer som inte finns att köpa eller som helt enkelt inte funkar om man inte bygger om hela skiten man bor i, ursäkta uttrycket, men du vet vad jag menar… jag har vackra pelare i vardagsrummet t.ex men helt sjukt placerade, underbara fönster, men de yttersta går inte att öppna ( hel vägg med fönster ) så jag kan inte tvätta dessa, inga fönsterbrädor, dörrar som går åt fel håll —- men yes, jag älskar också inredning – egentligen!

12 02 2010
petchie

Carina, det finns en massa inredningstidningar här i PR också – amerikanska, spanska, puertoricanska men jag blir gladast när jag hittar BRITTISKA – de har mer den mysiga stilen jag gillar 😉
Ha ha, hus måste vara praktiska, inte bara snygga – precis som jag brukar säga till O om skor 😀 Vi har inte heller några fönsterbrädor och vi kan inte borsta tänderna i handfatet i “the master bathroom” för då blir det stopp i avloppet! Som tur var har vi två andra badrum, så vi använder ett till just tandborstning och det tredje är bara gäst-toa (duschen är full med städattiraljer).

11 02 2010
Fröken Anki

Jag älskar katten! Tror faktiskt att min mamma också har en sån, en svart!
Inte är den obehaglig inte. Lite kul med dom där öronen.

Hoppas att din mamma har massor av tidningar med sig till dig. Ha en fin vecka tillsammans med släkten, och så klart ser jag fram emot bilderna från er resa.

Trevlig helg och Happy Valentine!

kram

12 02 2010
petchie

Fröken Anki, vad kul att din mamma också har en sådan! Du får be henne fotografera den så kan vi jämföra! Tror du att hon har köpt den eller sytt den själv? Jag tycker inte heller att katten är obehaglig, men nog ser den lite ut som en djävul med de öronen 😉
Tack, jag ser verkligen framemot nästa vecka – speciellt som O ska iväg till NJ så jag slipper vara ensam för en gångs skull… (även om det så klart hade varit trevligare om han hade kunnat vara hemma)
Kram!

14 02 2010
Johanna

Även om många verkar tycka katten är cool, så står jag fast vid att jag tycker den är rälig! Lika obehaglig som jag minns att jag tyckte Historien om någon var. Kram

ps jag överdriver väl inte så ofta?!

16 02 2010
petchie

Johanna, ha ha, du är rolig och ja, du har en tendens att överdriva och använda ordet “fruktansvärt” fruktansvärt ofta 😉 Jag tyckte också att “Historien om någon” och “Vem ska trösta Knyttet” var otäcka.
Kram

15 02 2010
Anna (Sthlm)

Jag tycker den var lite söt, katten, men visst, den ser lite djävulslik ut. Men är inte katter lite så haha! I love cats, don’t get me wrong men de har ju ett humör. Kul också att din mamma faktiskt sytt den själv. Måste ju ha varit populär på den tiden.

Ska kolla in de där inredningsbloggarna!

16 02 2010
petchie

Anna (Sthlm), exakt, söt men djävulsaktig 😀 Jo, katter är lite oberäkneliga! Jag har blivit riven av många katter som verkat väldigt snälla och så när man minst anar det så fräser de till!
Hoppas att du gillar inredningsbloggarna, de har båda lite retrostil som jag gillar mer och mer.
Kram

21 04 2010
bejla

Så är jag på uppdateringsrunda, efter någon veckas ofrivillig “paus” – min plan med att ladda hem sidor på jobbet och läsa dem hemma visade sig nämligen inte vara helt felfri. Fast nu är jag hemma med maksjuk son och fick skaffat mig en voucher för det trådlösa Internettet här på hotellet. Lyx!! 🙂
Kul med familjens hemmagjorda klenoder och att de inte har blivit glömda i någon låda. Gillar också retrosaker, speciellt sådana med en historia i familjen.

21 04 2010
petchie

Bejla, du och Anna (Sthlm) verkar ha haft samma idé om uppdateringsrunda idag men det var bra eftersom jag insåg hur många kommentarer jag inte svarat på den senaste månaden!! Jag har ju flytten som ursäkt men jag ska försöka komma ikapp i eftermiddag, jag med 😉
Jag gillar de handsydda dukarna och förklädena jättemycket och hoppas få överta fler från mormor, hon har lovat att vi kan komma och hämta när vi har kommit i ordning här i Bryssel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: