Monday thoughts in June

7 06 2010

Once again it’s been a while since I published a post, time flies and I can’t believe that I have already been working for one month! It’s been a nice month, both with travelling and getting back into the swing of professional life 😉 Summer’s back in Brussels and I seem to have developed a slight allergy (hay fever?) for the first time in my life – apparently you are never too old to become allergic! 

O is at Ikea with our Greek friend Y, we spent quite a few hours there on Saturday checking furniture for our new place… No, we still haven’t bought a home but Y is going to become our new landlord, renting his newly renovated studio apartment to us for a few months! It will be quite a change living in ~40 m2 instead of 180 m2 (in Puerto Rico) but the apartment-hotel apartment is not much bigger so we are already used to something smaller. The great thing about the studio / flat is that it has a huge roof top terrace that we are hoping to use a lot this summer. Sweet Y is actually going to more or less furnish the whole apartment for us so we were helping him pick out the furniture in Ikea!

P1100374
Part of our new home – we’ll call it our love nest 😉 I actually think that it can be quite cosy for a few months to live in a smaller place…

So while O is spending the Monday evening at Ikea, I am starting to plan the October holidays! Maybe a little bit early, but we are coordinating with a big group of friends to rent beach-side villas for a week. The destination is Cyprus where we will be attending a three-day long Swedish-Cypriot wedding! We definitely can’t complain about the destinations that we are “forced” to discover because of friends’ weddings. Past weddings have taken me to the north of Sweden, Copenhagen in Denmark, Asturias and Zaragoza in Spain, Strasbourg, the Loire valley and Aix-en-Provence in France, Florence and the Garda lake in Italy, Antwerp in Belgium, Riga in Latvia, Essex in England… you could say it’s a way of travelling!

P1100381
A beautiful Brussels house in the area where we will soon live… We learnt this weekend that our new address is very close to the most expensive residential street in Brussels!

And speaking of travelling, the Normandie weekend should be written up shortly and coming to a blog near you…

Have a good June week!

P1100367
Another beautiful house that is NOT our new home…

Advertisements

Actions

Information

22 responses

7 06 2010
saltistjejen

Jag tycker lägenheten ni ska hyra ser supermysig ut faktiskt! Och hej, du VI bor ju på ca 40 kvadrat drygt MED ett BARN. TVÅ Katter och oss! Så ni ska nog klara er där!!!! 😉
Skönt ändå för er att få ngt lite mer “eget” i väntan på att ni hittar ett hus.
Hälsa O så mycket och stora kramar från oss här borta!! 🙂

13 06 2010
petchie

Saltis, den är faktiskt supermysig och ha ha, jag har faktiskt tänkt på er när jag funderat på hur det ska bli att leva på en sådan liten yta. Skillnaden mellan er lägenhet och vår är ju dock att ni har två rum, det är ganska bra att kunna stänga om sovrummet om den andra vill sitta uppe och titta på tv etc. Men det ordnar sig säkert, kanske det får O att lägga sig lite tidigare på kvällarna 😉
Det ska bli så skönt att få något eget även om det är litet och provisoriskt. Och trots att det är litet så kommer vi ha större kök – med en UGN! Och plats att bjuda in vänner på middagar, till skillnad från lägenhetshotellet där vi bara har tre sittplatser runt bordet.
Stora kramar tillbaka från oss båda!

7 06 2010
Karlavagnen

Oj här händer det saker och jag får läsa in mig lite tror jag. En hyrlägenhet och resplaner. Jaa visst är det härligt med att ha olika anledningar att ställen man inte annars skulle se.

Vill ni se Madriz någon gång så tjoa… 😉

7 06 2010
Karlavagnen

Ps: Husfasaderna är otroligt vackra, glömde hålla med om det!

13 06 2010
petchie

Karlavagnen, visst händer det saker och ting men kanske inte i den takten vi hade hoppats på… Men det blir säkert ett permanent hem snart, håll tummarna!
Jag skulle så gärna komma tillbaka till Madrid och upptäcka den spanska huvudstaden lite mer men vi får se när det kan bli. Men naturligtvis hör jag av mig när det är aktuellt!
Bryssel ÄR en vacker stad även om det inte alltid är helt uppenbart 😉
Un abrazo

7 06 2010
olgakatt

Grattis till mera egen kabyss! Less is more, heter det ju. Litet mindre att städa oxå, eller hur, än 180 kvadrat.
Känns det bara bra att vara tillbaka i Bryssel eller har du inte tid att känna efter ens?

Hyfsade hus du plåtat!

13 06 2010
petchie

Olgakatt, tackar! Compact living gäller ju i många storstäder även om Bryssel är undantaget i det fallet… Men finns det hjärterum… 😉 Och jag hurrar gärna för mindre yta att städa eftersom det inte ingår städerska som på vårt nuvarande [lägenhetshotells]boende och jag antagligen kommer att vara arbetslös igen från den 2 juli 😕
Det är helt underbart att vara tillbaka i Bryssel, jag njuuuter fortfarande!

7 06 2010
Anne

Kan bara instämma med kommentarer om att det ser SUPERMYSIGT ut, faktiskt som nån sån där romantiskt, härlig citylägenhet man ser på film. Där kommer ni trivas så bra att ni inte vill flytta. Kul med bröllop också, Cypern i oktober låter ju helrätt. Jag har ju inget sånt internationellt umgänge som ni har, i Sverige (och Åland) är man så sega med att gifta sig så det är såååå sällan det blir bröllop. Du vet hur det, man är bara sambo i evigheters evigheter och bröllop skjuts upp. Absolut majoriteten av alla mina många vänner back home har barn och familjer, men det är bara en liten minoritet som är gifta. Det är allt lite lustigt, egentligen, när man tänker på det. Stora kramen!

13 06 2010
petchie

Anne, tack! JAg hoppas att du tycker likdant efter dagens foton från vårt framtida lilla krypin 😉 Vi är ju ganska bortskämda med yta både från Puerto Rico och när det gäller Brysselstandarden, men om man jämför med andra huvudstäder som London, Paris och Stockholm så är det ju inte jättelitet…
Ha ha, vi hoppas att den begränsade ytan ska motivera oss MER att snabbt hitta ett annat boende, vi får se om det funkar!?
En solsemester till Medelhavet i höst känns verkligen inte helt fel 😉 Och det är mysigt att vi ska åka dit med en hel del vänner och bekanta så det blir nog en väldigt social semestervecka. Jag har faktiskt aldrig varit på någon Medelhavsö så det ska bli kul att upptäcka något nytt!
Vad konstigt att dina svenska och åländska vänner är sega på att gifta sig, nästan alla mina svenska vänner är gifta redan och de flesta gifte sig innan de skaffade barn. Väldigt traditionellt 🙂 Det blir förresten även ett belgiskt bröllop i sommar, en fd kollega ska gifta sig i slutet på augusti!
Kram!

7 06 2010
Desiree

Otroligt fina fasader på båda de där byggnaderna. Det är ju toppen att ni kan få hyra lägenhet av er vän. Verkligen snällt att också inreda med möbler åt er men jag antar att han ändå skulle ha lite möbler. HÄrligt med en helt fräsch och nyrenoverad lägenhet. Oj det är minnsan ingen liten storleksskillnad mellan er lägenhet som ni hade i PR och där ni dels bor nu och dels den ni ska få hyra av eran kompis. Fast det är ju i för sig positivt att vänja sig vid smått och kompakt boende för den lägenhet ni köper sedan eller radhus kommer att verka så stort i jämförelse.

Ser fram emot att få läsa om din Normandie helg och det låter ju underbart med bröllop på Cypern att få gå på i oktober. Perfekt att stick söderut då hösten kommit. Jag älskar att plannera resor själv. Sådant är alltid kul. Snart ska jag börja ta tag i våran USA roadtrip, det ser jag verkligen fram emot. Ha en bra vecka och tänk att tiden går så himla snabbt och att du redan har hunnit jobba en hel månad. Hur trivs du med jobbet? Hur länge var det du skulle jobba där? Visst var det tidsberänsat eller?
Sköt om dig och usch vad synd att du blivit lite smått allergisk. Men det är som du säger att allergisk kan man tydligen bli när som helst i livet.

Kram!

13 06 2010
petchie

Desiree, det är verkligen en jättebra lösning för både oss och vår vän som vet att han kommer att få hyresintäkter från lägenheten i några månader framöver. Och vi är verkligen så tacksamma för att han är så schysst att inreda lägenheten med de stora dyra möblerna. Vi kommer att använda några av de få möblerna vi äger; en byrå, ett bord och 4 stolar men slipper de stora utgifterna för möbler som vi kanske inte skulle vilja ha i ett framtida hus.
Exakt, allt kommer att kännas stort efter den här lägenheten, precis som allt känns litet efter bostaden i Puerto Rico 😉
En solsemester i höst är helt perfekt, oktober brukar alltid vara grå och regnig och då känns det bra att ha något att se framemot. Jag har redan beställt Lonely Planet för Cypern på den engelska bokhandeln i Bryssel. Expediten frågade när jag behövde guiden och det var lite pinsamt att säga att det inte är förrän i oktober men hon bara skrattade och sa att det är bra att vara ute i god tid 😀
Jag slutar på mitt nuvarande jobb den 2 juli – OM jag lyckas sprida ut de återstående timmarna så att de räcker ända fram 😕 Jag trivs jättebra och jag har fått höra från min chef att många kollegor sagt att det är synd att jag inte kan stanna längre! Alltid roligt att höra att man är uppskattad!
Kram!

8 06 2010
Marianne

Så skönt med bara 40 m2 att städa : ) Det ser faktiskt riktigt mysigt ut där, synd att det inte är lite större och ert. Men himla gulligt av er kompis att hyra ut till er, möblerat och allt.

Hur känns det att jobba? Är det kul? Eller längtar du tillbaka till att vara lyxhustru? Jag undrar så hur det ska kännas när vi är åter i Sverige och man ska jobba med ett helt annat allvar än nu.

KRAM!

13 06 2010
petchie

Marianne, ha ha, du har så rätt!! Speciellt som jag kommer att vara arbetslös igen i juli = ansvarig för städning och strykning igen 😕 Det är verkligen en win-win lösning för både oss och vår grekiske vän! Han är nöjd att få hyra ut till ett sådant ansvarsfullt par som vi, ha ha, och vi är glada att vi slipper skriva på ett kontrakt för ett år på en lägenhet som vi kanske inte kommer att behöva så länge… Det är också skönt att vi slipper köpa en massa möbler som kanske inte passar i vårt framtida hem.
Det är jättekul att jobba igen och helt perfekt att jag inte jobbar heltid utan mellan 5-6 timmar varje dag. Går till jobbet vid halv tio och slutar vid 16-tiden. Snacka om mjukstart 😀 Jag längtar inte tillbaka till att vara lyxhustru, även om jag hade mer tid för bloggandet då 😉
Kram!!

8 06 2010
Anna (Sthlm)

Ser jättemysigt ut att bo där under taket! Ska bli kul att se det när det är möblerat! Skön att ha den möjligheten så ni slipper skynda på ett köp också.

Vi ska på ett bröllop i norra England och ska passa på att utförska bl a Lake District och Yorkshire där jag aldrig varit förut. Ska bli så kul!

Kram!

13 06 2010
petchie

Anna (Sthlm), lägenheten påminner lite om min första lägenhet i Bryssel… Jättevarmt på sommaren och svinkallt på vintern, ha ha! Skämt åsido så kommer det att bli jättemysigt med den stora takterrassen, vi har faktiskt aldrig haft en riktigt fin balkong så vi hoppas på frukostar och grillkvällar utomhus i sommar.
Åh, vad mysigt det låter med engelskt bröllop och semester i Lake District och Yorkshire. Min syster jobbade på ett litet hotell i Lake District en sommar, det heter The Pheasant Inn i Keswick och ska vara väldigt mysigt. Ett riktigt traditionellt hotell med stamgäster som kommer varje sommar… http://www.the-pheasant.co.uk/
Kram!

21 06 2010
Anna (Sthlm)

Tack för tipset! Lite dyrt men såg ju väldigt trevligt ut!

9 06 2010
Anne-Marie

Ert nya hem ser ju supermysigt ut. Även om ytan inte är lika stor som ni varit vana vid. Kanske inte helt fel att ha ett litet “love nest” 😉 Som jag skrev häromdagen på min blogg flyttar jag igen. Jag var ju tvungen att flytta i januari/februari i år pga att bostaden jag hyrde gick i konkurs. Lägenheten jag bott i sedan dess har varit litet av en “emergency” lägenhet. Nu kommer jag faktiskt att flytta tillbaka till Lake Shastina till samma byggnad där jag bodde tidigare. Märkligt hur saker och ting kan ske. Inte riktigt lika fin lägenhet som jag hade tidigare men utsikten går ju inte av för hackor. Verkligen fina husfasader. Europa är så annorlunda jämfört med USA. Kram!

13 06 2010
petchie

Tack Anne-Marie! Jag ser verkligen framemot att flytta in i det här lilla kryp-inet till lägenhet. Jag är säker på att vi kommer att trivas där, iaf för några månader när det är terrassväder och fortfarande varmt 😉 På vintern är vindsvåningar inga höjdare, det vet jag av erfarenhet – första året jag bodde i Bryssel bodde jag i en sådan lägenhet och det var -15 grader några dagar. Som jag frös!! Och min elräkning gick inte av för hackor trots att jag inte hade haft någon större värme inomhus! Det var väl inte så välisolerat om man säger så 😉
Jag har tyvärr inte haft så mycket tid att läsa bloggar den senaste tiden så tack för uppdateringen! Jag hoppas att din flytt blir bra och att du kommer att trivas i Lake Shastina igen.
Kram

11 06 2010
Annika

DÄR kan du minsann få till HÖG mysfaktor, Petra!!
GILLAR!!
OCH vilka vackra hus du visar, vilka fasader!! ÅÅÅÅ!!!
OCH vad roligt med bröllopet på Cypern!! Läckert!!
Så ni hade 180 kvadrat i PR!! Ja er lgh var ju närapå ett penthouse…SÅ LÄCKER!!!
Kram!!!

13 06 2010
petchie

Annika, vindsvåningar blir ju nästan automatiskt mysiga bara genom att ha sluttande tak och begränsat utrymme 😉 men jag ska se till att mysfaktorn blir hög! Lägenheten känns väldigt skandinavisk med vitt nästan överallt, inklusive vitmålade golv. Jag sa just igår till vår grekiske vän att några fina svartvita bilder skulle vara toppen som dekoration eftersom färgskalan är vit och grå (grå soffa, grått kök och grått kakel i badrummet). Jag ska nog leta fram några foton att förstora och rama in… Jag är inte så duktig på att hålla ett hem minimalistiskt men jag ska försöka 😀
Ha ha, ja, lägenheten i PR var ju stor som ett vanligt hus i Sverige!! Det märktes om inget annat när jag skulle dammsuga, något jag ICKE saknar!! Här kommer vi ha mycket mindre yta och en BÄTTRE EUROPEISK dammsugare!!!
Det ska bli riktigt spännande att uppleva det svensk-cypriotiska bröllopet! Det pågår i tre dagar med guidad sightseeing, grillkvällar mm och det är kul att vi känner så många av gästerna redan. Vi ska som sagt hyra ett hus med två andra par (ett spanskt och ett grekiskt – faktiskt mina första kollegor i Bryssel och deras respektive) plus två andra grupper med vänner / bekanta ska hyra villor i samma område. Så kul!
Kram!!

18 06 2010
emmasofiadedorson

Jag tycker också att det ser urmysigt ut!

Och så vill jag bara berömma till lyckat bloggkoncept. Det går dagar utan att du uppdaterar. MEN när det uppdateras då får vi tillbaka med råge.

njut av er lilla lya!

19 06 2010
petchie

Emmasofia, tack, vad glad jag blir över bloggkomplimangen. Jag känner att jag inte alls haft tid att blogga så mycket som mycket förut de senaste veckorna men förhoppningsvis blir det mer bloggande framöver.
Det blir storstädning i den nya lägenheten imorgon och så flyttar vi officiellt in på måndag, precis innan vi åker till Skåne på tisdag för att fira midsommar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: