500 miles to drive home for Christmas (and back)

22 12 2010

Maybe you think of this song when you hear “500 miles”:

It is one of my favourite songs from my childhood’s car journeys. My parents had a tape with Peter, Paul & Mary plus Abba’s Arrival album that we always listened to in the car.

But most likely, you think of this song instead:

However, currently I am thinking of the [Swedish] 500 miles (=5000 km) that we are going to drive in the next 2,5 weeks! I know, it is completely crazy, especially considering that it is one of the snowiest European winters in a long time… But what can you do when you have a Spanish husband who loves driving? And anyway, we wouldn’t be better off with plane tickets as Europe is experiencing another airport / plane chaos like the one in May – the only difference is that this time it is due to the snow and ice and not a volcano.

The plan is to drive to Sweden today; on New Year’s Day we will drive back to Brussels and then the next day go to Spain to celebrate Epiphany (Trettonhelgen) with O’s family (approx 2800 km return). On the way back we have a dinner in Paris with friends who live in Australia. Phew! Fortunately I have an appointment at a luxurious spa in Brussels on the 11th, I think that I might need it…  Since I wrote this scheduled post, the plans have unfortunately changed due to something very sad, and I am not sure what we are going to do now once we have celebrated Christmas and New Year’s in Sweden. I will write about why another time.

Maybe this is the song that we should listen to in the car today (as O just said when hearing this song – “He sings Driving home for Christmas, not flying”…I rest my case):

Advertisements

Actions

Information

29 responses

22 12 2010
cosmopolitan

Åh, så synd att era planer gått i stöpet av något trist som hänt. Vad det än må vara vill man inte ha trista nyheter precis före jul… Ta det försiktigt på vägen bara. Vad jag förstår så behöver ni knappast oroa er för proviantbrist om något händer med tanke på packningen… Men se till att ha ordentligt med vatten med er och alltid mycket bränsle i bilen. Sovsäck verkar som en bra idé om man får tro nyheterna…
Lycka till och kör lugnt.
Ps. Jag gillade oxå den översta låten när jag var liten, men The Hooters version. Hade den på LP… ds.

13 01 2011
petchie

Cosmopolitan, det blev ganska bra till slut, vi fick nästan tre veckor hemma i Skåne med familjen. Vi sa flera gånger att det var tur i oturen att mormor gick bort precis före jul eftersom vi då kunde vara hemma längre. Men oj, vad vi saknar henne.
Vi hade en (!) sovsäck, extra diesel i en dunk (även om det egentligen är olagligt i många länder!) och ja, en massa mat. Men det gick hur smidigt som helst att köra hem (och tillbaka igen). Torra vägar och nästan ingen trafik – det var verkligen ett bra beslut att köra den 22:e och inte dagen före julafton…
Jag hade helt glömt att även The Hooters spelat in 500 miles, jag gillade också dem när jag var yngre.
Kram

22 12 2010
Brysselkakan

Värmeljus! Ta med det, några värmeljus värmer snabbt upp en bil om ni blir fast någonstans. Kan meddela att det i Sverige är otroligt kallt idag, och igår, -22 i Växjö nu. E4:an var blankis igår… Kör försiktigt och jaghoppas du får en fin jul trots trista nyheter.

13 01 2011
petchie

Brysselkakan, värmeljus ska jag komma ihåg till nästa gång! Men ni hade ju verkligen mycket sämre väglag på båda hållen än vi – det var inte förrän efter Öresundsbron som vi hade lite snö på vägarna den 22 december…
Kram

22 12 2010
Anna (Sthlm)

Sitter på jobbet så kan inte lyssna på sångerna just nu men tror jag vet vilka du menar!

Tråkigt att något har hänt som gjort att planerna förändrats. Och tråkigt med ledsamma nyheter över huvudtaget förstås. Stor kram!

Kör försiktigt!

13 01 2011
petchie

Anna (Sthlm), jag var ganska lättad över att vi slapp köra 500 mil i jul, även om jag hellre gjort det och haft mormor kvar i livet – ja, du fattar säkert. Det var ändå skönt att kunna vara hemma så länge och få rå om familjen. Det är ju alltid jobbigt att bo så långt borta när något så här tråkigt händer.
Kram

22 12 2010
Annika

Väldigt tråkigt, Petra…
Så jag hoppas at ni kan göra det bästa av er situation.
Tänker mer på andra sången då jag hör titeln.
Petra, tänker på dig!
KÖR försiktigt NU!!
Kram!!!

13 01 2011
petchie

Annika, jättestort tack för din kommentar och för ditt gulliga email också!
Ja, The Proclaimers låt är nog mer känd för oss 60- och 70-talister 😉 Jag beställde en greatest hits med Peter, Paul and Mary till min far i julklapp och jag var tvungen att lägga in mina favoritlåtar på min iPod också.
Kram!!

22 12 2010
Froken Anki

Ah vad trist med ledsamma pa jul. Men hoppas att resten av helgerna blir bra.
Kor forsiktigt idag. Det kan ju faktiskt vara riktigt mysigt med bilresa genom snolandet!

Kram och God Jul

13 01 2011
petchie

Fröken Anki, det var så trist och sorgligt men det var skönt med all ledighet och att kunna vara tillsammans ända till begravningen i måndags.
Det var helt otroligt, vi hade snö hela vägen till Skåne – inte på vägarna, men runt omkring, det var så fint! Det var dock barmark på vägen tillbaka till Bryssel och grått, grått, grått. 😦
Kram och god fortsättning!

22 12 2010
Desiree

Ha ha jo du har allt hittat passande julmusik iallfall till bilfärden. Jag tror det är bästa och säkraste sättet att ta sig fram med tanke på alla förseningar och allt strul med både tåg och flyg. Se bara till att vara ute i god tid så att ni slipper stressa och kan köra förskitigt. Ta det lugnt så blir det bra. Jag önskar dig en riktigt god jul hemma i ett vackert och vintervitt Sverige.
Kram!

13 01 2011
petchie

Desiree, det var väldigt skönt att veta att vi inte behövde oroa oss för flyg- och tågstrulen före jul. Det var ju planerat sedan länge att vi skulle köra, vi har nog bara flugit från Bryssel till Skåne en gång (första gången O följde med mig hem i mars 2006!).
Det var dessutom perfekt att köra en vardag, vi lämnade Bryssel kl 05 på onsdagmorgonen och var hemma i Eslöv kl 16! Nästan ingen trafik, förutom i Köpenhamn men det var i motsatt riktning till vår.
Stor kram

22 12 2010
Emmama

Kör försiktigt och ta hand om varandra i jul!

Stor kram!

13 01 2011
petchie

Emmama, tack söta du. Jag undrar om det är typiskt svenskt att säga att man ska köra försiktigt? Alla säger det till oss i Sverige, men jag kan inte komma ihåg att spanjorerna säger det… 😕
Synd att det inte blev något Älmhultsbesök den här gången. Vi får ses nästa gång vi är hemma samtidigt!
Stor kram

22 12 2010
saltistjejen

Å jag hoppas att det inte är alltför sorgliga nyheter som gjort att planeran ändrats! Kör försiktigt också! Vädret och väglaget är ju itne det bästa nu i Europa om man tänker från ett transportperspektiv).
En av mina vänner här skulle ha flygit till Europa igår. Hem till sin familj i Tyskland via Heathrow, men det sket sig. Planet till Tyskland var inställt så hon avbokade flyget till London också. vem vill sitta fast på en överfull flygplats över juldagarna?? Så tråkigt för både henne och familjen! 😦
Sköt om er nu och ja, jag ska maila också!
KRAAAM!

13 01 2011
petchie

Saltis, tack för din omtanke! Det var nog många som fick ändrade julplaner – så himla typiskt att det skulle bli värsta snöovädret i stora delar av Europa precis före jul 😦
Stor kram!!

23 12 2010
petchie

Vi är framme i Skåne! Inga problem alls på (de torra) vägarna genom Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark. Det tog elva timmar att köra 100 mil (inkl färjan Puttgarden – Rödby), snabbare än i somras då det var mycket mer köer och vägarbeten. Nu är det dock snöyra i Skåne så vi håller oss hemmavid och O har varit ute och skottat – min far försökte få det att låta som han gav O en exotisk upplevelse 😉
Stor kram till er alla och tack för alla snälla ord, det är bra med oss trots allt…

24 12 2010
Bella

God Jul på dig!
Ja, min far är också duktigt på att ta med I på svenska exotiska upplevelser…
Jättekram från Gbg och en önskan att ni får en mysigt jul med familjen, trots allt…

13 01 2011
petchie

Bella, tack! O bara skrattade åt min fars försök att få skottningen att låta exotisk – vilket det ju faktiskt var för O som aldrig väl innan behövt skotta snö 😉 Han såg det dock mer som ett bra sätt att bränna kalorier efter all julmat, samtidigt som han gjorde svärfar en god gärning!
Stor kram tillbaka, och god fortsättning – ni har så mycket härligt framför er att uppleva snart.

26 12 2010
It's all about Me/Bokbloggen

Kram och God Jul i efterskott. Hoppas att det sorgliga som hänt reder upp sig och att ni mår bra, vad som än hänt. Kram och hälsa O!

13 01 2011
petchie

Annaluna, tack! Vi mår bra och det blev en ok jul trots allt det sorgliga och tomheten efter mormor. Utvilade blev vi iaf, tack vare att vi slapp köra 500 mil på 2,5 vecka…
Kram till er båda!

27 12 2010
Marianne

Hej söta Petra! Skönt att bilresan till Sverige gick bra trots all snö. Hoppas att ni har haft en hyfsad jul, trots allt.

STORA kramar till dig!

13 01 2011
petchie

Marianne, det var verkligen synd att det inte blev ett Älmhultsbesök i mellandagarna – men som du skrev, ni finns ju kvar och vi tar det nästa gång, med förhoppningsvis bättre väglag dessutom.
Stor kram tillbaks!

30 12 2010
Mia

Hoppas du har en mysig jul och inte behövt spendera hela helgen i bilen.

Min favorit är med The Proclaimers – brukar jogga till den! 🙂

Kram

13 01 2011
petchie

Mia, nej då, det blev relativt lite tid i bilen när planerna ändrades. Bara 200 mil istället för mer än det dubbla 😉
Kul att du lyssnar på The Proclaimers när du joggar! Den har en bra rytm så det passar säkert perfekt.
Kram

4 01 2011
Millan

Gott Nytt ar!! Hoppas att allt resande gick bra for er! Vad ledsamt med trakiga nyheter som andrade era julplaner. Jag hoppas att ni trots allt fick en fin semster.

Stor kram

13 01 2011
petchie

Millan, resandet gick över förväntan! Och vilken tur att ni också hade tur och faktiskt kom hem till jul!!!
Stor kram och tack för din omtanke.

10 01 2011
Bejla

Usch, vad tråkigt med tråkigt nytt. Hoppas ni ändå fick en trevlig jul, trots omständigheterna, och att 2011 verkligen blir ett låååångt bättre år än 2010, som du själv skrev på FB. Stooor kram!

13 01 2011
petchie

Bejla, tack snälla du! Ja, måtte 2011 bli ett bra år, det får inte fortsätta så här 😦
Stor kram tillbaka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: