Sunny Saturday morning

12 02 2011

It’s a lovely sunny Saturday morning but so far we haven’t made it outside…

P1120576
Balcony chair is staying inside for now. I haven’t sat by the French doors since last summer but I think it is soon time again.

P1120570
Time to wash the windows? Who put his / her finger prints on our window?

P1120575
Sunny view!

P1120574
I really need to throw away the rotten pumpkin – O had plans to make pumpkin soup this winter but I guess it’s too far gone now.

P1120571
O made fresh orange juice for breakfast. We have our breakfast-making responsibilities strictly divided; he makes juice, sandwiches and porridge, I make pancakes and coffee.

P1120568
And I need to buy new tulips today!

P1120573
Pancakes! As I confused the amounts of flour with the amount of milk, I had to make a bigger batch – the left-overs will be savoury crêpes for lunch tomorrow. O pointed out that no wonder I confused milk and flour as in Swedish it is mjölk and mjöl – just one letter difference. I mixed graham flour, rye flour and wheat flour for “healthier” pancakes.

Oh, and the sun sky is already grey again 😦 But that’s ok, because I think that it is time for an Ikea visit this afternoon! We have run out of candles…

Advertisements

Actions

Information

20 responses

12 02 2011
Elisabeth

Haha, jag har också blandat ihop mjöl och mjölk en gång. Kaksmeten blev väldigt flytande! Jag tror att jag läste det hela genom att göra två kakor istället för en, vilket inte gjorde så mycket egentligen. 😉

13 02 2011
petchie

Elisabeth, jag hade aldrig tänkt på det är så liten skillnad på mjöl och mjölk förrän O påpekade det en gång när han skulle använda min mormors pannkaksrecept (på svenska).. Jag vet inte vad jag tänkte på igår men jag var så fokuserad på att jag skulle blanda de olika mjölsorterna att jag fick för mig att det var 6 dl mjöl istället för mjölK 😉 Nu blev det ju en massa pannkakor över som passar perfekt till lunch idag.

13 02 2011
saltistjejen

Å vilken vacker morgon!!!!
Hoppas er Ikeatur gick bra!
KRAM!

13 02 2011
petchie

Saltis, det var en jättefin lördagmorgon men sedan mulnade det på i olika omgångar och det blev en ganska tråkig eftermiddag (dock 11 plusgrader) men vi hade det trevligt på Ikea som vanligt 😀
Kram!

13 02 2011
desiree

Visst är det härligt när solen lyser in genom fönstret och väcker en. Man blir så glad av sådant. Här var det också soligt och vackert igår fast kallt. Men det viktigaste är sooool! Jag och C tog en fin promenad. Ha ha ja den där pumpan är nog passé. Lär inte bli någon god soppa på den. Jag tycker tulpaner är fina även om de näst intill har blommat ut. Mmmm nu blev jag ju supersugen på pannkakor när jag såg dina bilder. Men här blir det våfflor istället idag då smeten redan är förberedd. Hoppas du snart får chans att sitta på din stol ute på eran fina altan. Här är det minus 10 grader igen och drivor med snö så det känns inte som det kommer gå att sitta ute på ett bra tag.
Kraam!

13 02 2011
petchie

Desiree, helt underbart med vårsolen och fågelkvitter!! Speciellt som jag ju inte upplevt en riktig vår på flera år! Men några vårblommor har jag inte sett än, borde ta en promenad i någon park för att leta vårtecken…
Ha ha, vår pumpa är så ful nu!! Men så har den ju också legat på trappan sedan i oktober 😉
Det blev nya tulpaner men jag håller med om att nästan utblommade tulpaner kan vara väldigt vackra.
Mums med våfflor! Tyvärr är mitt våffeljärn nerpackat så det blir inga våfflor till våffeldagen i år 😦 Kan ju alltid köpa en belgisk våffla istället, de säljs från speciella våffelvagnar (typ omgjorda minibussar) som står utplacerade på gatorna i Bryssel…
Hu, vintern är verkligen inte över i Sverige, men så är det ju bara februari fortfarande… Vi är ju lite längre söderut i Bryssel.
Kram!!

13 02 2011
Bella

Läste din kommentar inne hos Emma… 😉

13 02 2011
petchie

Bella, 🙂

13 02 2011
Annika

Det ser ut att ha varit en fin morgon. OCH det ser vårligt ut utaför fönstret. MÅSTE också putsa mina fönster. Projekt…
KRAM!!

14 02 2011
petchie

Annika, vädret i Bryssel är så ombytligt (precis som i Puerto Rico), ena stunden strålande solsken för att helt plötsligt vara grått och trist igen 😦 Men det var verkligen vår i luften i helgen! Nu vill jag hitta några riktigt vårtecken, kan inte komma ihåg att jag någonsin sett krokus eller snödroppar i Bryssel men det kanske inte finns så här långt söderut??
Putsa fönster, finns det något tråkigare? De där fingeravtrycken har suttit på terrassdörrarna sedan i somras 😀
Kram!

13 02 2011
Stef

Pannkakor kan man aldrig få för mycket av! Och här har vi också haft sol idag men den börjar försvinna lite nu!

14 02 2011
petchie

Stef, pannkakor är helglyx för oss! Det var över en pannkaksbrunch som O och jag blev tillsammans för snart 6 år sedan 😉 Vi diskuterade precis det över pannkakorna i lördags, att jag aldrig ätit pannkakor så ofta som sedan jag blev tillsammans med O! (I Spanien har man ingen riktig pannkakstradition så det samma gäller så klart för O)

13 02 2011
Bejla

Den där pumpan kanske hade blivit aningens för gammal, hihi. 😉 Fast såg ett program om “tvångssparare” tidigare i veckan, där det bland annat var en som tvångssparade på mat och hade en långt mer rutten pumpa inomhus. De fick gärva upp den med spade, ändå insisterade hon på att hon kanske kunde använda den till något. Superäckligt! 😉
Hoppas att helgen blev bra. Lördagsfrukosten lät i alla fall läcker. 🙂

14 02 2011
petchie

Bejla, jag är lite orolig att pumpan ska falla sönder helt när jag lyfter på den… så den ligger fortfarande kvar 😕 Ha ha, vi har tyvärr ingen spade men det bästa är nog att ta en plastpåse runt den. Hu, sådana där tv-program om sk “hoarders” är skrämmande, så ohygieniskt det måste vara!
Helgen var helt ok även om jag var på kontoret i fem timmar igår…
Kram

13 02 2011
Anna (Sthlm)

Härlig morgon! Ser vårlikt ut också! Lite skillnad mot all snö vi har fått här!

14 02 2011
petchie

Anna (Sthlm), jag kan inte ens föreställa mig hur mycket snö ni har nu igen i Sverige! För mig är det vår nu – förlåt, ska inte “rub it in” 😉 men vi bor ju trots allt ca 1600 km längre söderut än ni!
Kram

14 02 2011
Mia

Fy tusan vad mycket längre våren kommit hos er. Här pulsar vi fram fortfarande. Usch!

14 02 2011
petchie

Mia, ha ha, jag vet men kom ihåg – vi är en aningen längre söderut än ni uppe i Stockholm 😉 Det här är en av orsakerna till att jag inte skulle kunna bo i Sthlm… Vintern är alldeles för lång!

15 02 2011
emmasofiadedorson

Vilken vårkänsla! Här är det visserligen soligt men vintrigt kallt och mycket snö. Nu vill jag ha vår! Fast jag fuskar ju med en resa till sensommaren i Argentina så jag ska väl inte gnälla. Men jag längtar så efter att kunna öppna balkongdörren och njuta av trädgården igen!

Och vilken frukostrutin! Färskpressad juice. Pannkakor! Tulpaner som måste bytas mot nya…jag ser och inspireras;)

15 02 2011
petchie

Emma, jag kan ibland bli lite avundsjuk på de rejäla vintrarna som man kan få i andra länder men vi fick ju faktiskt rejält med snö i Bryssel före jul och var sedan hemma i Skåne i 2½ veckor så jag är nöjd för i år 😉 Er Argentinaresa låter så fascinerande, det ska bli kul att läsa om era upplevelser!
Ha ha, vi gillar våra helgfrukostar! 🙂 Inte blir det pannkakor varje helg men det är härligt att lyxa till det på ett enkelt sätt (bara man har tillräckligt med ägg hemma 😉 ). Tulpaner frossar jag i just nu, något som jag vägrade köpa i Puerto Rico (importerade så klart) men här är de ju från grannlandet så det känns ok.
Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: