Heading North and some Spanish tiles

1 06 2011

We are heading to Skåne, the south of Sweden tonight after O has finished work. Just like previous times we will drive during the night as there is less traffic and fewer trucks on the German motorways. This is the first day of my two-week holiday and I have been taking it very easy – slept late, read some blogs and the newspaper online but now I need to get a move on with preparing our picnic and get ready for the departure.

P1130361

We have a long weekend, Ascension ahead of us with my family and we are going to be very lucky with the weather – predictions between 23 and 27 degrees until Sunday! A bit different from last year’s Ascension when we sat in the [unfinished] extension in the summerhouse wrapped in blankets because we just had to sit outside despite the cold weather.

P1130360

Until I have time to answer comments and blog again, I hope that you will enjoy the Spanish tiles (azulejos) I saw in Sevilla, and tell me, which is your favourite pattern?

P1130359

All the photos are from the mudejar palace El Real Alcázar, the private palace La Casa de Pilatos and Plaza de España in the parque María Luisa.

P1130358

What I found interesting was that all the tiles were on the walls, and not on the floors… I wouldn’t mind putting a tiled floor like this in a hallway or maybe kitchen in an old house.

P1130357

I couldn’t help myself, I had to take photos of almost all of them tiles…

P1130355

Especially as they all contain my favourite colour – blue!

P1130330

I like these small tiles…

P1130354

Let me know if you are bored already?

P1130352

I think that I went a bit tile crazy in the end 😉

P1130235

At Plaza de España the tiles were a different style…

P1130236

And all the Spanish provinces were represented – this is the province of O’s mother who doesn’t come from Aragón but Soria in Castilla y León, next door to O’s province of Zaragoza (both the capital of the region Aragón and a province in Aragón).

P1130232

Zaragoza represented and illustrated in Plaza de España

P1130228

Ok, I think that I overdid it with tile photos so this is the last one…

Advertisements

Actions

Information

17 responses

1 06 2011
Anna (Sthlm)

Vilka fina plattor! Jag föredrar det första! Hoppas du får en underbar semester hemma!

6 06 2011
petchie

Anna (Sthlm), Sevilla var verkligen en vacker och trevlig stad, och jag är visst inte den enda som tycker det – läste i dagens Aftonbladet att Staffan Heimersson (?) beskrev den som en av världens tredje eller fjärde vackraste stad!
Än så länge kan jag absolut inte klaga på junivädret i Skåne 😉 Jag njuter i fulla drag!
Kram

1 06 2011
olgakatt

Fina mönster men jag vill nog att de stannar där de är. Här hemma vill jag har litet mindre brokigt.
Den sista bilden är jättefin med “fyrklövern” i blåvitt. En rad plattor med det mönstret kunde jag tänka mig i ett badrum.

1 06 2011
olgakatt

Glömde ju tillägga att ni ska köra försiktigt och att ni ska vara SÅÅ välkomna till Skåne! Vi ses!

6 06 2011
petchie

Olgakatt, det är sant att det kan bli lite brokigt med de här kakelmönsterna – speciellt eftersom de sitter på väggarna! Men ett hall- eller köksgolv med ett sådant kakelmönster och vita väggar tycker jag skulle vara fint.
Vi (O) körde lugnt till Skåne och gjorde det ändå på knappt 10h men vi körde på natten och då är det mindre trafik och framförallt mindre lastbilar på vägarna.
Tackar, vi kändes mycket välkomna till Skåne med det fina vädret! Och ja, vi ses snart!

2 06 2011
saltistjejen

Jag gillar det!! Temat alltså. Mins när vi var på Azorerna (som ju tillhör Portugal) så fans en hel del fina kakel på väggarna på en del hus. Men som du skriver här var det inga på golven….
Hoppas ni får en riktigt skön helg i Skåne nu! VILA!!!!
🙂
Kramar!!

6 06 2011
petchie

Saltis, vad roligt att du gillar mitt kakeltema 😉 Visst är det intressant att spanjorerna och portugiserna sätter kakel på väggarna och inte på golven! Det där med kakel på väggarna i t.ex kök börjar ju komma till Sverige också men när jag bodde i en lägenhet i Bryssel med kakelklädda köksväggar (dock inte i lika avancerade mönster som på fotona) fick jag kommentarer från svenska vänner om att det såg ut som ett badrum 🙂
Jag lovar, jag vilar men jag ligger inte till sängs… än så länge mår både magen och jag bra vad jag kan märka.
Kram!!

2 06 2011
desiree

Vädret är ju helt underbart just nu. Hoppas du får det riktigt bra i Sverige. Ha en toppenhelg med familjen.
Kram!

6 06 2011
petchie

Desiree, jaaa, vädret är helt fantastiskt och jag håller tummarna att det fortsätter så framöver! Jag hade faktiskt inte förväntat mig det, junivädret brukar vara mer opålitligt än i juli och augusti men än så länge kan jag inte klaga! Och jag är bara glad över att vara hemma så det fina vädret är “bara” en bonus.
Tack, KH-helgen med hela familjen var härlig men så kort – tråkigt att O var tvungen att köra tillbaka till Bryssel igår 😦
Kram

3 06 2011
Annika

Önskar dig en toppenresa hem!
Må vädret blir jättefint hela tiden.
Må allt vara lugnt!
Kaklet är vackert.
Kram!!

6 06 2011
petchie

Annika, tackar! Än så länge är vädret överförväntan – härligt, härligt svenskt sommarväder!! Bilresan till Skåne gick bra, det är verkligen smidigt att köra på natten eftersom det är mindre trafik och mindre stress. Jag vågade dock inte äta något i Tyskland efter alla ehec-larmen 😕 så det blev ingen dansk röd pölse på båten mellan Puttgarden och Rödby (även om så klart korven är dansk och inte tysk).
Kaklet var en av höjdpunkterna i Sevilla – vilken vacker stad!
Kram

4 06 2011
Karlavagnen

Hoppas ni får en toppen helg i Sverige. Åh det var svårt med val av finast kakel. Älskar spansk keramik uberhaupt.

6 06 2011
petchie

Karlavagnen, tack, det blev ju en helt fantastisk KH-helg!! Vi skrattade åt hur vi satt ute och åt, huttrandes under filtar förra året, även om Kristi Himmelsfärd då var minst 2-3 veckor tidigare på året 😉
Spansk keramik är härligt färgglad och jag älskar de här “mudejar”-mönsterna. Jag förstår inte varför O inte vill besöka Andalucía men han är väl en typiskt skeptisk nordspanjor som tror att regionen bara befolkas av turister, banditer och turistfällor 😉

5 06 2011
Annaluna

Hej,

jag har varit lite off ett tag men nu är jag back on track. Jag har startat en ny blogg, mailar över dig adressen dit sen. Den är liksom hemlig från alla vänner IRL och familj osv, men du är ju faktiskt både en bloggvän och en IRL 🙂 Jag hoppas allt är jättebra med er och vi hörs snart!

Abrazotes!

6 06 2011
petchie

Annaluna!! Jag har saknat dig!! Jag väntar otåligt på ditt email 😉 och känner mig hedrad att jag är en “både ock”-vän!
Allt är bra med oss [alla tre].
Un abrazo grande!

11 06 2011
Bejla

Man kan aldrig få för mycket spanskt kakel! Har alltid trott att jag var mest en katalonientjej när det kom till Spanien eftersom det var där jag pluggade första gången, men efter dina tapas och kakel så får jag nog erkänna att även studierna i Granada har satt sina spår. 😉 Hoppas att du har fått en härlig tid i Sverige!! Nu ska jag läsa vidare… 😉

24 06 2011
petchie

Bejla, ha ha, det har du rätt i – och aldrig för mycket spanska tapas heller 😉 Oj, jag visste inte att du pluggat i både Katalonien och i Granada! Min syster pluggade spanska i Granada en termin men jag kom aldrig iväg för att hälsa på henne (precis när jag flyttat till Bryssel och hade väl inte så gott om pengar, tror jag var skälet).
Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: