How do you wake a sleeping baby??

24 09 2011

What a situation we have on our hands at the moment –  a sleeping baby that refuses to wake up for his midday feeding! The thing is that if he doesn’t wake up soon, the nurses will put the feeding tube (sond) back in his nose to be able to feed him… I am sure that in a few weeks we will be thinking of this moment when he wakes us up in the middle of the night!?

Advertisements

Actions

Information

22 responses

24 09 2011
saltistjejen

Prova att kittla och nypa honom i tårna. Ganska hårt kan man behöva nypa. Alltså inte så att det skulle kunna klassas som misshandel då 😉 med med Ella fick vi ofta nypa henne ordentligt i tårna. Även UNDER matning i början. Annars somnade hon och åt inte alls. Den här supersömnen går över lite senare. På gott och ont… 😉 Men som sagt, prova att kittla under fotsulorna och nypa i tårna och vara allmänt “irriterande” för Viggo. Ibland kan man även försöka att “kittla i ansiktet” för det brukar de inte gilla.
Hoppas det går bra och att han slipper mer sond nu.
KRAM!

24 09 2011
petchie

Saltis, det ar exakt vad vi har gjort!! Och O borjade tvatta hans ben, det gillade han inte men inte vaknade han… Efter ca 30 min lyckades vi fa honom att vakna, sedan borjade kampen att fa honom att amma sa att jag slipper pumpa. Jag ar sa trott pa att pumpa, speciellt som jag maste halla ut mjolken om V inte dricker mjolken direkt. Det ar en lang historia som jag far beratta en annan gang men jag kan saga som sa, dropparna som far bagaren att rinna over har fortsatt… 😦 😦
Men V sjalv ar varldens finaste!! Stor kram

24 09 2011
olgakatt

Alltid är det nåt man har att kämpa med! Särskilt när krafterna inte är på topp. Jag är säker på att du får allt stöd i världen, ändå blir det jobbigt!
Styrkekramar!
(Petchie, det är DU som ammar, Viggo AMMAS!
OK, jag vet att jag är en gammaldags språkpolis och att många numera säger att barnet ammar men jag RYSER och ser hur hur någon (vem?) suger på bebin….)

4 10 2011
petchie

Olgakatt, ja, det är nog så att det alltid är något man kämpar med när de är så här små… Amningen funkar bättre nu men jag har fortfarande inte tillräckligt för att lille V ska bli nöjd. Dricker fänkålste, och käkar olika grejor som ska öka mjölkproduktionen… Vi får bra stöd från sjukhuset där en amningsexpert har gett mig råd.
Ha ha, tack för språkkorrigeringen! Naturligtvis är det jag som ammar och V som ammas 😉
Kram

24 09 2011
titithedynamite

titithedynamite reblogged this on titithedynamite and commented: You and Your Baby need to develop a pattern. if not, it may lead to sleep deprivation for new parents especially.

4 10 2011
petchie

Thanks for the advice, I think that we have quite a good pattern now and I feel more rested during the day.

24 09 2011
annajohanna

Haha, stackars lille plutt! Det är säkert inte lätt för honom med alla nya intryck i världen utanför magen… Kramar till er alla tre

4 10 2011
petchie

Jo, det är nog det, att han blev väldigt trött av alla intryck och det var fel av oss att tro att vi skulle kunna väcka honom. Bättre att anpassa oss till honom, när han är hungrig säger han till med besked!
Kram från oss tre!

24 09 2011
Annika

Sleepy head. Ja, alltid är det något, som Olgakatt säger. Att amma är inte helt lätt, I know.
ALL lycka, precis ALL lycka till er.
När får ni komma hem från BB?
Kram!

4 10 2011
petchie

Annika, det var ett fåfängt försök av oss att anpassa lille V till oss och inte tvärtom. Samma sak gjorde jag förra veckan när vi skulle iväg till sjukhuset igen och jag tänkte förebygga “hungrig och skrikande baby på offentlig plats” men se det gick ICKE. Jag grät av frustration medan V bara fortsatte att sova / vägra öppna munnen. Till slut gav jag upp och han höll sig hur lugn som helst när vi var iväg (sövande bilresa antagligen).
Vi fick komma hem från sjukhuset förra måndagen men det vet du ju redan vid det här laget.
KRAM

24 09 2011
utvandrare2000talet

Prova med blöjbyten i ett riktigt ljust rum, det funkade ofta på Stella då hon var sådär nyföddstrött. Eller att klä av honom så han vaknar av att vara naken, det brukar ju nyfödingar inte gilla + att det blir en kontrast och nåt att vakna av (förutsatt ni inte har restriktioner han alltid måste hållas varm). Vad mer… kommer inte på nåt mer nu men ovannämnda tips funkade på oss i alla fall. Massor med kramar till världens bästa mamma 🙂

24 09 2011
utvandrare2000talet

Vi gjorde ofta så, blöjbyte eller klädde av henne, då fick man henne att vakna och sen ammades det. Men även då kunde hon istället somna under amningen. Då tog jag en paus ibland och började om, typ klädde av henne igen, hon vaknade och vi fortsatte….

4 10 2011
petchie

Anne, ett stort tack för tipsen men det bästa är nog att inse att vi inte kan anpassa V till oss utan det är han som bestämmer när han ska äta / sova etc. Det var mest i början efter att de hade tagit bort hans näringssond som det var viktigt att han åt på bestämda tider. Nu säger han ju till med besked när han är hungrig.
Japp, V somnar också under amningen och slösuger några korta tag åt gången, sååå frustrerande när man helst själv vill sova mitt i natten… Blöjbyte innebär ofta att det känns som vi väcker “hela huset” 😕 Då önskar jag att vi bodde i ett litet hus mitt i ödemarken!
Tack snälla, jag vet inte om jag är världens bästa mamma men V är världens bästa son iaf 🙂

24 09 2011
Anna (Sthlm)

Haha, ja, eller år framöver när de håller en vaken, vilket de säkerligen kommer göra då och då.

På BB visade de mig hur man skulle väcka en sovande bebis om man behövde amma men tyckte det fungerade så där. Men man skulle iaf hålla i armhålorna typ (med fingrarna bakom nacken givetvis) så benen är hängande typ och sedan prata med barnet nära dess ansikte. Annars var ju kittla bra tips. Och tända lampan om det är på natten.

Lycka till och hoppas han slipper sond igen!

Kram
Anna

P.S. Bloggade du måhända detta från din smartphone?! 🙂

4 10 2011
petchie

Anna (Sthlm), ja, det är väl inte förrän i tonåren som de vill sova mer än sina föräldrar 😀 Tack för tipsen, V verkar inte särskilt kittlig men jag ska testa de andra knepen om det kniper igen 😉
Så skönt att han slapp sonden, det var hemskt att se och höra när de stack ner den i näsan på honom – stackaren!
Hi hi, nix, inget bloggande från min smartphone (om den nu är så smart!?) utan från datorn på sjukhusrummet eftersom vi helt plötsligt upptäckte att det visst fanns internet på rummet!
Kram

24 09 2011
Mimi

Awww…hope he woke up to eat and avoided the feeding tube again. Yes, you will think of it when he starts waking you up, but it will be a good thing. My now 11 yr old g-son spent quite a lot of his first few months in hospital it is very hard on Mom and Dad.

24 09 2011
Karlavagnen

I know that when they are about 24 months it is enough to whisper favourite food in their ears, or switch on a DVD with the signature to their favourite tv-series. This can also be applied for teenagers later. Usually enough to switch on their computer or play a tune on their favourite guitar or fiddle with their mobile etc…. I´ll be around for consultation 15 years from now!

24 09 2011
Cosmopolitan

Jo, en vacker dag önskar du att han inte vaknade så ofta… 🙂 Hoppas ändå ni slapp sondmatningen (heter det så på svenska?). Och hoppas ni får komma hem snart. Kram

25 09 2011
desiree

Hoppas att Viggo slipper sondmatningen och att ni får komma hem snart. Men så underbart att höra av dig och stort grattis än en gång.
Stor kram till dig

25 09 2011
bryssling

Jag tänker på dig, massor! Stor kram. Det kommer funka med amningen, det tar bara lite tid… 😛

26 09 2011
stef

Awww nämen sicken sömnig en, det är inte lätt att vara liten. Jag har ju inga egna barn så jag har inga bra tips heller, men jag hoppas ni kommer på nånting som funkar så att lille Viggo slipper sonden. Hoppas att allt är bra med er i övrigt. Kramar

30 09 2011
my

Tack för tips och råd och kommentarer på bloggen! 🙂 Det börjar ju närma sig nu här också så jag är lite nervig och pirrig…
Appropå det här med morgonrock, behöver man det? För jag har ingen och har aldrig ägt en, men kom på att det nog kanske var nödvändigt på sjukan?!
Vi hade också nästan bara bodies utan ben till lillskrutten här, det var därför vi köpte ett par byxor till och ett gäng hela pyjamasar med fot och allt. Praktiskt! 🙂

Hoppas ni har det toppenbra nu! Ser fram emot att få veta mer om hur ni har det. Massor med kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: