Waist: Low

25 10 2011

Check out my sister’s blog post about Swedish jeans’ models for babies… I don’t know if I should laugh or cry when it comes to the fashion conscious Swedes!?

Advertisements

Actions

Information

14 responses

25 10 2011
Desiree

Jag förstår mig inte på detta. Varför ska man köra sådana modeller på bebisar. Detta är ju bara helt överdrivet.
Kram!

26 10 2011
petchie

Desiree, jag tycker också att det verkar överdrivet men Brysselkakan hade en poäng i sin kommentar på min systers blogg´, om barnen är vädigt spinkiga. Men jag tycker ändå att det låter lite fånigt med low waist och slim fit på spädbarn! Jag är ju dock inte lika modemedveten som de flesta svenskar 😉
Kram

25 10 2011
Bella

Jag tycker jeansen är alldeles för hårda på Dani…

Det är lättare att liggamma när bebisen är lite större… (jag ligger halvt på sidan o Dani har huvudet ungefär i min armhåla)

Det funkar eftersom sängen står emot en vägg o så spjälsängen på andra så man kan ligga ända ut i kanterna 😉

Kram

26 10 2011
petchie

Bella, jag har inte känt på Po.Ps jeans, men vi har fått tre par till V av andra märken, (dock för ca 6 månader) och jag kan också tycka att jeans tenderar att bli lite för hårda och osmidiga på så små barn.
Ok, tack för amningsförklaringen. Jag har tänkt att mina bröst är för små, eftersom V inte “når” upp till dem om jag ligger på sidan men kanske när han blir större…?
Kram!

25 10 2011
Elisabeth

Jag vet inte heller om man ska skratta eller gråta. Men jag läste för ett tag sedan en artikel om att vissa föräldrar ser sina (små) barn som accessoarer, och det är klart, då är det nog säkert viktigt vilken jeansmodell barnet har. Suck!

27 10 2011
petchie

Elisabeth, nej, jag tycker också att det har gått lite för långt när det är så viktigt vilken modell jeansen har på småbarn. Speciellt när de bara är några månader gamla, jeansmodellerna gäller ju från 4 månader! Jag är väl en ohipp mamma, stackars lille V 😉

25 10 2011
saltistjejen

Som jags krev på din systers blogg så har jag svårt att förstå detta med olika modeller på så små barn. När de väl börjar röra sig mer och krypa/gå så kan det vara bra för barn kan vara så olika stora i samma ålder. Då kan smalare varianter vara bra så att brallorna sitter uppe. MEN i den här låga åldern känns det mest bara som ett marknadsknep och riktat till föräldrarna och deras dröm om att barnet ska ha en viss look?
Dessutom undrar jag lite hur SLIM-modellen ser ut eftersom den väl ändå måste ha plats för en blöjbak? Och med tanke på att bebisars ben är rätt korta så kan det inte bli sådär jättemycket byxben kvar under blöjan, som kan vara “slimma”? Eller???

27 10 2011
petchie

Saltis, jag kan inte heller förstå olika jeansmodeller på spädbarn – storlekarna börjar ju vid 4 månaders ålder! Och som sagt, slim fit och låg midja – hur funkar det på en blöjbak? 😕
Jag är också övertygad om att det är ett marknadsföringsknep, men jag förväntade mig inte det av Po.P av alla märken.
Kram

25 10 2011
Annika

Knäppt, knäppare, knäppast.
slim modell med “low waist” är ju bara så KNÄPPT!!
Säger som Saltis, blöjbaken då???
Antar att de är superstretchiga så att bebben ska kunna röra på sig!!??

27 10 2011
petchie

Annika, japp, jag tycker också att det är knäppt med olika jeansmodeller för så små barn. Jag har inte själv sett Polarn o. Pyrets jeans så vet inte om de är stretchiga men några av de tre par jeans vi har fått till V (från 6 månader) är faktiskt en aning för hårda tycker jag.
Kram

25 10 2011
Anna (Sthlm)

Jag kan förstå slim för jag tycker det är snyggare med rakare och smalare jeans. Blir även mindre extra tyg då också. Waist är väl mindre viktigt men kan nog bero på vad det är för barn, vad som sitter bäst. Isolde har ganska liten rumpa och då behöver hon inte byxor som går upp så långt. Så lite logik finns det bakom men visst är det lite mode också.

27 10 2011
petchie

Anna (Sthlm), men på en 4 månaders-baby? Alltså kan det verkligen vara så stor skillnad i modellerna i en sådan liten storlek? Och låg midja? oavsett om ändan är liten så blir väl blöjbaken ändå ganska stor? V är ju en riktig smalis men jag är glad att hans byxor går långt upp än så länge. Jag skulle vilja jämföra “regular” med “slim” modellen för att se om det verkligen är så stor skillnad. Och stackars V som har något så omodernt som jeans-hängselbyxor (present, stl 6 månader), det skulle väl inte en moderiktig svensk baby ha på sig 😉

29 10 2011
Anna (Sthlm)

Just hög och låg midja tror jag inte är någon större skillnad men slim eller regular är det nog så. Den ena modellen smalare och den andra lite mer baggy. Liksom med jeans till mig själv gillar jag smalare modeller både till flicka eller pojke. Men jag håller med om att det är lite onödigt med så många olika modeller för småttingar. Det kunde ju börja från 2 år kanske istället.

29 10 2011
Anna (Sthlm)

Blöjbaken blir ju lika stor på ett sätt men vissa byxmodeller tycker jag går upp för långt, typ under armhålan 🙂 Mjuka byxor kan man ju vika men inte jeans direkt.

På tal om kläder, har vår present kommit ännu?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: