Getting closer to a new home… 66 metres to be exact!

3 07 2012

The first document was signed tonight! The first of many… it is after all Belgium we are talking about. Our offer was accepted more than a month ago (so I guess that was really the first document), and now we will have to wait another two months to get the official access to our new home! Fingers crossed!

We are moving 350 metres by car, or 66 metres by foot 🙂

And we will have the best neighbours, our friends whose apartment we have been renting since November last year (we lived here for 1,5 months last summer as well), as they are coming back in August. Who would have thought this, in November 2010, when I was contacted by an old class mate who had discovered thanks to Facebook that we were living in the same city / country! Since then he and his wife have become very close friends of ours, and we are hoping that their little daughter and V will become the best of friends! So far V seems to be more interested than M, but that’s probably due to the age difference of almost 4 months…

3652336_3

The apartment needs new paint and new floors (we’ll see if we can save the wooden floor in the living room but it is “bubbly”, and there is fitted carpet in the two bed rooms), a new kitchen and a new bath room plus double glazing… But nothing is super urgent, we can move in as it is.

Advertisements

Actions

Information

27 responses

3 07 2012
Karlavagnen

YES FINALLY!!!!!!!!!!!!!

4 07 2012
petchie

Det kan man verkligen säga, FINALLY! Det bidde en tumme… vi skulle ju köpa ett hus eller iaf en lägenhet med tre sovrum… det blev en 3:a 😕 Men nu kommer vi ha någonstans att bo medan vi fortsätter att leta efter drömhuset!

3 07 2012
olgakatt

Så roligt! Hoppas ni kan flytta direkt dit innan ni måste lämna lägenheten ni hyr. Litet semster till i Sverige har jag förstått att du ska ha. Har du tid så hör av dig! Vore så kul att ses och inte minst se V igen!
Du kan hälsa din svärmor att hennes doftande växt mår bra här!

4 07 2012
petchie

Olgakatt, nja, det blir nog en sväng på ett lägenhetshotell i slutet på augusti eftersom vi inte kommer att få officiellt tillträde förrän i början på september. Men vi ska iaf flytta dit alla våra grejor för förvaring, O har förhandlat att vi ska få nycklarna när lånet är klart… Det är inte alls praxis men notarierna har dragit upp ett kontrakt där vi lovar att vi inte börja någon renovering och att vi tar ansvar för lägenheten fram till att köpet blir klart.
Japp, vi hoppas på två veckor i Skåne i augusti! Jag vågar inte lova något men det skulle vara jättetrevligt att ses igen, tillsammans med Marianne!
Ha ha, jag ska hälsa svärmor det! Vår dog i vintras eftersom jag inte tagit in den från balkongen, så du kanske får ge mig ett skott tillbaka 😉
Kram

3 07 2012
Anna (Sthlm)

Å vad kul! Grattis! Det låter onekligen komplicerat (med det mesta) i Belgien. Hoppas ni iaf inte stöter på några hinder på vägen. Kram!

4 07 2012
petchie

Anna (Sthlm), det är inte lätt och absolut inte snabbt att köpa bostad i Belgien, även när man väl har bestämt sig för ett ställe. Det tog “bara” två år och nästan två månader, även om vi faktiskt lagt några bud på några hus som inte accepterats innan det “bidde en tumme”…
Nu håller jag andan och hoppas att säljaren inte avlider innan köpet har gått igenom eftersom jag inte vet hur det juridiska läget är då (hon är visst ganska gammal, vi har bara träffat hennes svägerska som är gammal hon också!)

3 07 2012
Brysselkakan

Och vi har också hittat hus! Fast den delen i vårt hus som vi ska bo i ser fräschare ut än ert 😉
Men ert blir också fint, att få sätta sin egen stil på sitt hem är kul!
Lunch någon dag?

4 07 2012
petchie

Brysselkakan, jag VET! Jag har inte hunnit kommentera men WOW WOW WOW säger jag bara om ert nya hus!!!! Jag visade det precis för O som var lika imponerad! Och det tog er mindre än 5 dagar!
Japp, lägenheten är inte renoverad utan är i 1970-tals stil men med lite målarfärg och nya golv ska det nog se ganska fräscht ut. Ser framemot att sätta vår egen prägel på den!
Absolut, nästa vecka kan jag luncha för då har vi “barnflicka” som hämtar V på dagis! Jag mailar!
Kram

4 07 2012
Brysselkakan

Faktiskt så tog det inte ens fem dagar. Vi tittade på det på tisdagen vid 11, la bud två timmar senare och skrev kontrakt på onsdagen!

4 07 2012
nilsandsofia

Ah harligt. Grattis!! 🙂

4 07 2012
petchie

Millan, tackar! Det bidde en tumme, varken ett hus med trädgård eller en lägenhet med tre sovrum, utan “bara” en 3:a men det är iaf en början…
Kram!

4 07 2012
utvandrare2000talet

Ååååh, underbart! Massor med grattis! Äntligen! Ser framemot mer bilder snart…

4 07 2012
petchie

Tack Anne! Vi hoppas få nycklarna snart även om vi inte egentligen inte skulle ha rätt till det förrän det officiella tillträdet (typ början på september) och då ska jag ta foton som jag kan visa! Det är ingen skönhet men lägenheten har potential och framförallt ligger den i ett område som vi tycker mycket om, och med våra vänner i SAMMA byggnad (i andra ändan av huset, det är 4 trappuppgångar) så blir det jättebra.
Kram

4 07 2012
Froken Anki

Å så roligt för er! Grattis! Måste vara skönt att äntligen få sitt eget, och toppen att det var så nära där ni bor nu. Dubbelt trevligt förstås med vänner som grannar.
Kram

4 07 2012
petchie

Fröken Anki, tack! Det är otroligt skönt!! Och även om det är en mindre bostad än vad vi hade tänkt oss så är det en början och någonstans där vi kan bo medan vi letar efter drömbostaden (vi har hittat ett hus som vi vill köpa men det är bara till uthyrning för tillfället, O tror på operation övertalning 😉 ). Jag är så glad att våra vänner bor i samma hus, det kan inte bli bättre!
Kram

5 07 2012
Saltistjejen

Ååå Petra det är ju helt FANTASTISKT!!! Och vilken lägenhet! Den ser urfin ut! Mysigt med öppna spisen.
Och att ha vänner på NÄRA håll (särksilt med barn) är GULD värt! ni kommer säkert kunna hjälpas åt lite med barnpassning etc också vilket är så himla viktigt och skönt!
Vad GLAD jag blir!!!!
KRAAM!

7 07 2012
petchie

Saltis, tack! Det känns otroligt skönt även om det också är lite antiklimax efter dessa år av HUSletande… men den jakten fortsätter 😉 Förr eller senare hoppas jag att vi får ett fint hus med trädgård som vi längtar efter.
Ja, det ska bli så himla kul att bo i samma hus, visserligen olika trappuppgångar, som våra vänner och deras lilla dotter. Hoppas att det blir som med Ella och R 😉
Lägenheten är från början av 70-talet (68 eller 72? så vi säger början på 70-talet 🙂 ) och har mycket potential men det är också ganska mycket som behöver fräschas upp. Det är iaf raka linjer, praktiskt och ljust – fönster + balkonger i öster och i väster på 4:e våningen (vi bor nu på 2:a vån.).
Kram och tack för din glädje för oss!

5 07 2012
cosmomirtha

Grattis!! Jag vet ju hur länge ni letat och längtat. Sååå skönt! Nu har ni bara det “roliga” kvar… renoveringen… Det är jättekul i teorin och sen när det är klart… 😉
Hoppas verkligen vi har möjlighet att komma på besök en gång.

8 07 2012
petchie

Tack Mirtha!! Ja, det har verkligen tagit tid, otroligt lång tid och så blev det “bara” en lägenhet 😕 men det blir säkert bra när vi äntligen har fått tillträde (snacka om frustrerande byråkrati… mer än tre månader från bud till tillträde).
Ha ha, renoveringen kommer nog att bli ytterligare ett stressmoment men vi ska ta en sak i taget… Som tur är har vi ju våra fina vänner här i huset som kommer att åka hem till Skåne över novemberlovet så då tänkte vi ta antingen köks- eller badrumsrenovering så kan vi bo i deras lägenhet! 🙂
Ni är så välkomna! (när vi har skaffat lite möbler och fått ordning… 😉 )
Un abrazo

6 07 2012
desiree

Stort grattis Petra! Åh vad roligt! Den ser ju kanonfin ut. Öppen spis och allt, underbart. Flyttar ni om två månader då om allt går vägen som det ska? Spännande! Så glad för er skull. Låter toppen att även ha vänner på så nära avstånd. Skönt att inte flytta så långt. Då går det rätt snabbt att få över allt till nya lägenheten. Är det bostadsrätt eller hyresrätt? Vi flyttar ju själva om 3 veckor. 31 juli flyttar vi in i nya lägenheten i Solna. Ska faktiskt bli både spännande och kul. SKönt att ha ett eget place som man rår över helt och hållet utan att behöva flyttar runt eller behöva oroa sig för att bli utkastad av något skäl.
Stor grattis kram!

8 07 2012
petchie

Desiree, tack så mycket 🙂 Vi har fått olika svar på om den öppna spisen verkligen fungerar… vet inte om vi kommer att våga testa!? Men den är ju dekorativ iaf 😉
Det är en bostadsrätt och det är därför det tar så lång tid att få tillträde, trots att lägenheten är TOM (stått tom i 7-8 år faktiskt) 😦 Jag hoppas att flytten kommer att gå snabbt, speciellt med tanke på att vi inte har nästan några möbler (3 fåtöljer, ett matbord, en bokhylla, en spjälsäng…).
Kram och lycka till med flytten själva!

7 07 2012
narmasthjartat

Grattis! Äntligen! Ser jättefin ut! Skönt att jakten är över för den här gången. Jag är så nöjd med min nya lägenhet. Skönt att stanna i samma område (hus!) och att därför liksom börja våga ta det till sig! Skönt att se hur ni börjar landa i allt…Även om FLYTTEN är kvar! Böcker ja…de tunga lassen klokskap… Undrar om våra barn kommer att ha sina bibliotek i digitalt format eller om de riktiga böckerna får leva kvar?

8 07 2012
petchie

Emma, tack! Ja, lägenheten kan bli väldigt fin tror vi… Lite uppfräschning, och så småningom nytt badrum (det rosa kaklet är visserligen lite gulligt) och kök (gult kakel som nästan skulle kunna vara marockanskt men egentligen bara är 70-tal 😉 )…
Förhoppningsvis går flytten relativt smidigt, speciellt som vi knappt har några möbler – inte ens sängar till oss vuxna! Men ja, MÅNGA böcker!! Jag hoppas verkligen att våra barn kommer att ha kvar de konkreta böckerna, det hade varit så sorligt annars.
Kram!

9 07 2012
Bella

Åh va roligt för er med ett eget hem…
Grattis! Det blir säkert hur bra som helst.. Även om det inte är precis som ni trodde
Jag trivs så bra i mitt egna hem o äntligen är flytten klar, allt färdigt o min lediga tid kan spenderas i sandlådan på gården…
kram på dig

24 07 2012
petchie

Bella, det är helt underbart att vi äntligen ska få ett eget hem! På tiden kan man ju tycka 😉 Vi planerar för fullt, varit på Ikea nästan varje helg och diskuterat kök, förvaring, förvaring och förvaring, och lite kök till…
Det låter som ni har fått det riktigt mysigt, du och Dani. Jag hade gärna sett bilder från det nya hemmet 🙂 Och härligt med sandlåda så nära! Vi ska nog prova lekplatsen med V till helgen. Han fick gunga för första gången när vi var i Spanien i helgen och det gillade han!
Kram!

12 07 2012
Jess

Stort grattis till att äntligen hitta nått eget!!
Härligt!
Kanske får du besök av mig någon helg i framtiden då jag flyr make och barn för en titt av Bryssel! 😉
Kram!

24 07 2012
petchie

Jess, tackar! Jag kommer ihåg när ni flyttade till huset, hur många år sedan är det nu? Det var ju innan Jamie föddes så 3-4 år sedan?
Du är så välkommen!! Gärna med barn och man så V och O har några att leka med, de också 😀
Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: