Oh, the joys of parenthood

24 07 2012

Today I had to rush from the office to pick up a sick son from the creche, an old lady at the bus stop told me that the GIRL was too hot (oh, after all the comments about the baby being too cold last winter), he puked porridge and banana on the car seat on the way to the doctor and then, after a clothes change and showing off his high-pitched “happy scream” to the doctor, he smeared himself and my armpit with strawberry compote… He is still cute though!

Somebody has a tip for cleaning car seats?

Advertisements

Actions

Information

7 responses

24 07 2012
Brysselkakan

Usch… ingen kul dag att minnas direkt…
Borde inte bilstolens tyg gå att ta bort? Så du kan tvätta det.

25 07 2012
Desiree

Hoppas lille V snart kryar på sig. Med små är det allra bästa nog att ha lädersäten i bilen som är lätta att torka av. Har inga direkta tips. Men hoppas att V snart mår bättre. Har ni varit i Spanien på semseter redan eller är ni snart på väg dit?
Kram!

25 07 2012
Olgakatt

Gudbarnens ömma moder har ett mantra: “Detta har jag längtat efter, detta har jag längtat efter!” Det tar hon till när kaoset är totalt…..
Litet (eller mycket) fläckar på möbler, kläder och bilsäten får man räkna med. Inga problem alls, så länge det är ens egna, eller hur?

25 07 2012
Ida

Lite beroende på vad du har för bilstol…Men vanish för mattor är bra! fast man får spruta på och torka av många gånger. Eller om du är lite pillig så ta av klädseln och skura allt i duschen! Tvätta i parfymerat schampoo (inte flytande tvättmedel-svårt att få bort allt) och slösa gärna med det!Jag har testat båda varianterna och den sista är bäst.

26 07 2012
Fäldtliv

Som mor till ett mycket åksjukt barn så hade jag ett tag Sveriges renaste bilbarnstol… Vi tvättade klädseln så många gånger att varningstexten om airbags försvann. Gäller det bilbarnstolen så är det värt att ta bort hela klädseln och tvätta den i maskinen, de brukar tåla 30-40 grader. Se även till att torka av säkerhetsbältet som sitter fast i den. Jag brukade använda såpa eller vanligt diskmedel för det ändamålet. Gäller det klädseln i bilen så är det bara att bita i det sura äpplet och gnugga med vatten och diskmedel/såpa. Ett tips inför framtiden är att ha ett skydd på det säte som man sätter barnets bilstol på. Jag tror att de kallas för sparkskydd. De säljs i affärer där man säljer bilbarnstolar. Det är även praktsikt att ha när de blir större och kanske har leriga skor som de sitter och sparkar med på sätet. Ett annat tips är att alltid se till att ha våtservetter i bilen om något oförutsett inträffar, då kan man snabbt göra en akutinsats på bilens klädsel. Hoppas att den lille mår bättre och att ni slipper att sanera bilen fler gånger.

27 07 2012
bryssling

Bilar med galon/skinnklädsel är ju att föredra 😉 fast vi har inte någon sådan själv heller för all del… Hoppas han mår bättre nu!

27 07 2012
Anna Granström

Stackars lille V! Och er som får torka upp… Kanske får man lämna in bilen för rengöring om det inte går att få bort? Lär själv behöva tips i framtiden… Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: