Re-start!

2 03 2013

Home alone this weekend and I am re-starting my life with recharging my iPod that has been dead for I don’t know how many months, and thanks to Brysselkakan’s advice (I think O has mentioned it as well) I am now typing on the wireless keyboard connected to my laptop! I might have mentioned the coffee & milk incident last year, but then there was a water (!!) incident as well and the very important keys: b, n, and the SPACE BAR stopped working!! I have been getting by by using the “on-screen keyboard” for passwords etc but I wouldn’t type anything long with it…

O and V went to Spain yesterday and they are coming back tomorrow evening. It’s so quiet in the apartment without them but I kind of enjoy missing them if you understand what I mean 😉 (especially as it’s only 3 days).

Another reason why I feel this weekend is a re-start is because I am feeling better than I have done in weeks… The photo below might give a hint of why:

P1030677
and no, it’s not the goat nor my smiley grandfather (morfar)…

Advertisements

Actions

Information

37 responses

2 03 2013
Sofia

Stort, stort grattis till graviditeten! Vad trÄkigt att du har mÄtt sÄ dÄligt, det Àr ju inte alls roligt. Hur lÄngt har det gÄtt nu?
Kram

2 03 2013
petchie

Tack Sofia!! Jag gick in i vecka 14 igĂ„r.. kan lugnt sĂ€ga att illamĂ„endet var mycket vĂ€rre den hĂ€r gĂ„ngen Ă€n med V! Jag hade fyra dagar för nĂ„gra veckor sedan dĂ„ jag inte fick ner nĂ„got annat Ă€n nga bananer och kex, och krĂ€ktes upp det mesta 😩 Dessutom skrĂ€mde jag V jĂ€ttemycket varje gĂ„ng jag krĂ€ktes, stackaren!
Men jag har försökt att inte klaga alltför mycket, det finns ju de som har det mycket vĂ€rre under graviditeten…
Kram!

2 03 2013
narmasthjartat

Ooooh, Petchie grattis!! Du hintade ju om det dÀr en gÄng men nu Àr det out there pÄ riktigt. De första mÄnaderna har redan passerat. Underbart! Men usch vad jobbigt du har haft det. Hoppas det ska kÀnnas bÀttre nu framöver!

2 03 2013
petchie

Emma. tackar sĂ„ mycket! Japp, jag kĂ€nde att jag vĂ„gade outa mig nu Ă€ven om vi fortfarande inte har fĂ„tt resultatet av KUB (NUPP sĂ„g ok ut iaf, och jag gjorde blodprovet igĂ„r). Det har varit mycket tuffare i början Ă€n med V, Ă€ven om jag tycker att tröttheten var vĂ€rre med V sĂ„ har illamĂ„endet varit hemskt. Även om jag kĂ€nner de som har haft en mycket tuffare start pĂ„ sin graviditet (Anna Granström hĂ€r nedan t.ex). Det var ocksĂ„ jobbigt nĂ€r V fick se mig krĂ€kas för han blev sĂ„ rĂ€dd.
Det Àr egentligen IDAG som det kÀnns riktigt bra men det kanske Àr för att jag fick en riktig sovmorgon och har försökt att Àta sÄ att jag hÄller hungern och dÀrmed illamÄendet pÄ avstÄnd.
Kram!

2 03 2013
annajohanna

Och du syftar inte heller pĂ„ den engelska drottningen, antar jag? 😉 Gillar att morfar fĂ„r samsas pĂ„ kylskĂ„pet tillsammans med V:s lilla syskon! Kram

2 03 2013
petchie

Jo, ha ha, nej och inte Ă„tervinningsinstruktionerna heller 😀 Visst Ă€r fotot pĂ„ morfar fint, jag hittade det bland mormors grejor som vi tog med i julas. UL-bilden Ă€r ju riktigt suddig och dĂ„lig men jag fĂ„r ju en ny varje gĂ„ng jag Ă€r hos doktorn sĂ„ det blir nog en bĂ€ttre nĂ€sta gĂ„ng.
Kram!

2 03 2013
Saltistjejen

MEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!! SĂ„ ROLIGT Petchie!!!!!
jag har funderat lite över din “frĂ„nvaro” men tĂ€nkt att det varit mycket med jobb och familj. Underbart underbart!! KĂ€nner att jag mĂ„ste maila dig snart och fĂ„ veta lite mer! 🙂
KRAM och ja jag blir sÄ GLAD!!!!!

2 03 2013
petchie

Saltis, tack tack!! Det har varit tuffa veckor (1,5 mĂ„nad ungefĂ€r) men nu kĂ€nns det mycket bĂ€ttre och jag kĂ€nner att jag börjat leva igen IDAG! Kanske för att jag Ă€r rejĂ€lt utvilad och avslappnad idag utan pojkarna hemma 😉
Min frÄnvaro har ocksÄ berott pÄ att jag inte kunnat skriva med min kassa dator!! Skönt att jag kan anvÀnda det trÄdlösa tangentbordet!
Kram till dig och din familj!

2 03 2013
Froken Anki

Å sĂ„ roligt! Stort grattis.
Har saknat dig i etern men förstÄr nu som sagt varför .
Kramar

2 03 2013
petchie

Fröken Anki, tack! Det var inte meningen att jag skulle försvinna sÄ hÀr men kombinationen graviditetsillamÄende och kasst tangentbord gjorde att jag nÀstan helt försvann!
Hoppas att jag kan blogga lite oftare nu!
Kram

2 03 2013
annagranstrom

Grattis igen 🙂 lĂ€ser om dina spyor och lider med dig… Vet hur det var… I mĂ„nader… Hade gĂ€rna nöjt mig med nĂ„gra dagar 😛 Hoppas du slipper det resten av tiden!

2 03 2013
petchie

Anna och jag skĂ€ms över att klaga nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ hur du hade det!! Jag har krĂ€kts regelbundet sedan mitten av januari men det var just fyra dagar som det blev en ond cirkel dĂ„ jag inte fick nĂ„got i mig och dĂ€rför krĂ€ktes Ă€nnu mer. Bristen pĂ„ aptit tycker jag Ă€r vĂ€rst, eftersom jag varit och ÄR enormt hungrig men inte velat Ă€ta nĂ„got. Tom vanligt bröd fick mig illamĂ„ende. Ja, du vet ju hur det Ă€r. BLÄ! Och stackars V som blev sĂ„ rĂ€dd och ledsen nĂ€r jag krĂ€ktes—
Nu hoppas jag bara att slippa graviditetsdiabetes den hĂ€r gĂ„ngen men det innebĂ€r antagligen att jag mĂ„ste börja med lĂ„gkolhydratdiet sĂ„ snart som möjligt 😩
Kram!

2 03 2013
Annika

Grattis Petra! LÀste ngt om folk som var gravida i Bryssel och tÀnkte att det kanske var du (ville inte frÄga bloggaren som skrev det, inte verkar NOSY). Vad roligt! Hoppas att du sakta men sÀkert ska mÄ bÀttre.
Skönt med tre lediga dagar och att du Àr helt ensam hemma.
KRAMAR!!

2 03 2013
petchie

Tack Annika!!! Men vem var det som bloggade om gravida i Bryssel?? Nu blir jag rejĂ€lt nyfiken! Brysselkakan har vetat om det ett tag…
Jag njuter av “ledigheten” Ă€ven om jag saknar mina pojkar 😉 Har lovat O att jag ska försöka tömma nĂ„gra fler flyttkartonger (japp, vi har fortfarande ouppackade lĂ„dor…) under helgen… Imorgon ska jag luncha med Brysselkakan igenš!
Kram!

2 03 2013
Anna (Sthlm)

Nu visste jag ju redan om det men grattar igen och hÀr med! SÄ kul! Skönt att du börjar mÄ bÀttre. Jag har ju mÄtt illa bÄda graviditeterna men ÀndÄ inte vÀrre Àn att jag hanterat det med att Àta konstant typ och framförallt krÀkts pÄ morgonen innan jag hunnit Àta sÄ har inte direkt krÀkts upp nÄgot mer Àn galla (ursÀkta detaljerna). SÄ det har hÀngt med större delen av graviditeten men ÀndÄ varit hanterbart. Och det var ju vÀrst t o m v 15.

Ska ni ta reda pĂ„ om det Ă€r en pojke eller en flicka? Minns inte om ni gjorde det förra gĂ„ngen? Vi har ju inte gjort det men kĂ€nns som vi numera Ă€r i minoritet. Och det som alla frĂ„gar först nĂ€r man berĂ€ttar att man Ă€r gravid Ă€r “vet ni vad det Ă€r?” 🙂

Å vad kul att du Ă€r igĂ„ng med bloggen igen!

Kram!

2 03 2013
utvandrare2000talet

NÀ men Àr det sant!!!?!?!?!?! Vad GLAD jag blir, alldeles pirrigt lycklig.
Ă…Ă„Ă„Ă„Ă„hh, vad underbart. Helt underbart. LĂ€ste i kommentaren du Ă€r vecka 14 redan ocksĂ„. Jag Ă€r helt omtumlad hĂ€r. Vilka nyheter. Vad glad jag Ă€r för er skull.
KĂ€nner ni er chockade/överraskade det gicks sĂ„ fort och “enkelt” denna gĂ„ng?? TĂ€nk att lilla V ska bli storebror….
Usch att du mÄtt sÄ dÄligt, jobbigt jobbigt. Men det lÄter pÄ dig som det vÀnt lite, kÀnns bÀttre nu.
Oj, oj vilka big news. Jag Àr uppriktigt lycklig och glad för er skull. Har ju förstÄtt pÄ dig tidigare att du/ni hela tiden kÀnt och vetat att ni vÀldigt gÀrna vill ha fler barn.
Ta hand om dig och fortsÀtt berÀtta hur det hela framskrider (om orken och tiden finns).
KRAMAR!!

12 03 2013
petchie

Anne, din kommentar fĂ„r mig att le stort! Vad roligt att du blev SÅ glad för vĂ„r skull!!! Ja, det var verkligen en överraskning hur fort / lĂ€tt det gick den hĂ€r gĂ„ngen, skööönt! Jag började misstĂ€nka det runt nyĂ„r och gjorde ett positivt graviditetstest den 3 januari, O var redan tillbaka i Bryssel och V och jag var ensamma hemma hos mina förĂ€ldrar sĂ„ jag kunde bara dela den första glĂ€djen med V men det var roligt. Han klappade hĂ€nderna Ă„t min lycka Ă€ven om han sĂ„ klart inte fattade varför jag var glad 😀
Men man ska inte ropa hej, den senaste veckan har jag mĂ„tt rejĂ€lt illa igen i omgĂ„ngar och krĂ€kts flera kvĂ€llar (och imorse). SĂ„ lĂ€nge jag slipper krĂ€kas offentligt Ă€r jag glad… eller NÄ, jag Ă€r otroligt TRÖTT pĂ„ det hĂ€r nu och vill bara att det ska gĂ„ över!! Vecka 14 + 4 idag!
Stor kram vÀnnen

2 03 2013
desiree

Stort stort grattis Petra! SĂ„ glad för din skull, för er skull! Usch vilken jobbig och tuff start. Jag hoppas innerligt att detta Ă€r nystart nu och att du fĂ„r mĂ„ vĂ€ldigt mycket bĂ€ttre frĂ„n och med nu. Helt otrligt att V ska bli storebror! Jag hoppas allt gĂ„r bra med resten av graviditeten. Ännu en gĂ„ng ett stort grattis.
Varm kram
Desiree

12 03 2013
petchie

Tack Desiree!! Det Ă€r omtumlande och spĂ€nnande! Ja, tĂ€nk att lille V ska bli storebror, jag hoppas att det kommer att gĂ„ smidigt…
Ärligt talat Ă€r den hĂ€r graviditeten mycket vĂ€rre Ă€n den med V, jag har mĂ„tt mycket mer illa och krĂ€kts sĂ„ mycket mer. Och Ă€n Ă€r det inte över Ă€ven om jag kĂ€nde mig bra förra helgen igen nĂ€r jag var ensam hemma. Kanske för att jag kunde sova ut ordentligt?
Stor kram till dig och C, jag Àlskar dina inlÀgg om livet i Schweiz!

2 03 2013
Bella

Gud sĂ„ roligt! LĂ€ste din kommentar inne hos parislisa och tycker sjĂ€lv det kĂ€nns lite konstigt att nĂ€stan alla (bloggare) som fick barn 2011 nu vĂ€ntar eller fĂ„tt nytt. SjĂ€lv kĂ€nns det vĂ€ldigt lĂ„ngt borta…

Kram pÄ dig! Hoppas att resten av graviditeten flyter pÄ och du mÄr bÀttre och har tid att njuta av det nya lilla livet som vÀxer o tiden innan tvÄbarnsmammalivet.

Har du instagram?

12 03 2013
petchie

Bella, vad roligt att höra frÄn dig och tack sÄ mycket!! Jag vet flera 2011-mammor som ska bli mammor igen men Àven de som tycker att det kÀnns mycket avlÀgset! Jag har kÀnt stress över bÄde min endometrios som ju kan komma tillbaka och min Älder sÄ det var extraroligt att det var sÄ lÀtt att bli gravid sÄ snabbt.
Man ska inte ropa hej, det har varit en tuff vecka IGEN med mycket illamĂ„ende… Med V varade det till vecka 18 sĂ„ jag har eventuellt minst 3 veckor kvar 😩
TyvĂ€rr har jag inte instagram, inte Ă€n iaf 😉
Kram till dig och Dani, saknar din blogg!!!

3 03 2013
Anna (Sthlm)

Skrev en kommentar hÀr tidigare men vet inte vad som hÀnde med den?! Vill bara sÀga grattis igen och hÀr med! Skönt att du mÄr bÀttre nu! Jag mÄdde illa lÀnge under bÄda mina graviditeter sÄ vet hur det Àr. Jag kunde dock hÄlla det i schack genom att just Àta men oftast krÀktes jag direkt nÀr jag vaknade pÄ morgonen trots att Peter gjorde frukost till mig pÄ stört. Men frÄn v 15 var det bÀttre Àven om mÄtt lite illa pÄ morgonen till slutet.

SÄg att nÄgon bloggat om nÄgon gravid i Bryssel men det var inte jag iaf och tror inte jag skrivit nÄgon kommentar nÄgonstans heller.

Gör du alltsÄ UL nÀstan varje gÄng du Àr hos MVC? Ska ni ta reda pÄ könet? Vi gjorde inte det och vi Àr verkligen i minoritet nuförtiden.

Kram!

12 03 2013
petchie

Anna (Sthlm), tack igen 😉 Din första kommentar hade av nĂ„gon konstig anledning hamnat i spamfiltret!!
IllamĂ„endet kom tillbaks för ca en vecka sedan och det har blivit en del krĂ€kningar sedan dess. Jag var dock hos en endokrinolog förra veckan pga överaktiv sköldkörtel (alltid Ă€r det nĂ„got… graviditetsdiabetesen lĂ€r ju komma tillbaka ocksĂ„!) och hon undrade om jag mĂ„dde illa… Det Ă€r visst ett av symptomen pĂ„ en överaktiv sköldkörtel, som jag faktiskt inte hört talas om innan. Hon menade dock att eftersom jag redan kommit över “peaken” pĂ„ graviditetshormonerna sĂ„ borde bĂ„de sköldkörteln och illamĂ„endet lugna ner sig.
(insÄg precis att jag upprepar mig, det hÀr har jag skrivit till dig i ett email redan!!)
Ja, vi kommer att ta reda pĂ„ könet igen. LĂ€ttast sĂ„ nĂ€r man bara har 5 (7?) dagar pĂ„ sig att registrera namnet efter födseln i Belgien och vi har en hel drös med sprĂ„k och kulturer som det ska tas hĂ€nsyn till 😕
Japp, min gyn (inget MVC hĂ€r) gör UL varje gĂ„ng jag trĂ€ffar henne. Nu Ă€r ju min situation lite speciell eftersom hon mĂ„ste monitorera min livmoderhals sĂ„ att den inte förkortas igen men hon gör nog det pĂ„ alla. Men de “stora” UL:en i typ vecka 18-20 och sedan runt vecka 30 görs av en UL-specialistlĂ€kare som dĂ„ mĂ€ter och kontrollerar mer Ă€n vad hon gör. Jag Ă€r vĂ€ldigt glad att jag fĂ„r dessa UL, inte bara pga livmoderhalsen utan ocksĂ„ pga vĂ„r erfarenhet frĂ„n min allra första graviditet 2010 dĂ„ jag ju hade en tom hinnsĂ€ck. Utan ett tidigt VUL, om vi hade bott i Sverige, har jag ju gĂ„tt runt och trott att jag var GRAVID med ett FOSTER till MINST vecka 15!!!! (det blev ju skrapning i vecka 15 eftersom det dessutom var en MA)
Kram

3 03 2013
Jess

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!
Vilka underbara nyheter!
TĂ€nk att lille Viggo ska bli storebror! 😀

KRAM!!!

12 03 2013
petchie

Jess, tack, tack, tack 😉 Vi Ă€r jĂ€tteglada Ă€ven om det har varit tufft sedan mitten pĂ„ januari nĂ€r illamĂ„endet startade. Jag kommer knappt ihĂ„g hur det Ă€r att mĂ„ “normalt” och kunna Ă€ta “normalt” med en normal aptit.
Jag hoppas att det inte blir alldeles kaotiskt med V nĂ€r han blir storebror. 2-Ă„rs trots plus en nyfödd, ojojoj… Han har redan börjat med trotset, och kan bli otroligt ARG…
Hur lÄngt Àr det mellan Leon och Jamie?
Kram

3 03 2013
Miss Marie

Stort grattis! Vad roligt för er! Hoppas du fĂ„r mĂ„ bĂ€ttre snart! 🙂

12 03 2013
petchie

Tack Miss Marie, det Ă€r pirrigt men ocksĂ„ skrĂ€mmande – hur ska vi klara av TVÅ barn? 😉 Jag hoppas ocksĂ„ att illamĂ„endet snart ger med sig, det Ă€r otroligt jobbigt och gör att jag inte kan riktigt njuta av att vara gravid Ă€n…

4 03 2013
Taina

Vad KUL för er!!!! Stort grattis!

Kramar!

12 03 2013
petchie

Tack Taina! Det ska bli sÄ kul!!! Och ett stort försenat grattis pÄ den stora födelsedagen! Kram

4 03 2013
Victoria

Å wow, vad kul!!! Grattis! Skönt att illamĂ„endet har lagt sig, kan bara förestĂ€lla mig hur jobbigt det har varit (mĂ„dde inte illa alls nĂ€r jag var gravid som tur var)!
MĂ„nga kramar/Vic

12 03 2013
petchie

Tack Vic! Jag ropade hej alldeles för tidigt, illamĂ„endet kom tillbaka igen förra veckan Ă€ven om det har kommit och gĂ„tt i nĂ„gra omgĂ„ngar. Jag Ă€r bara sĂ„ rĂ€dd att jag ska krĂ€kas offentligt, typ i metron pĂ„ vĂ€g till / frĂ„n jobbet. Det hade ju varit frĂ€scht… Vilken tur du hade som slapp illamĂ„endet, det kan verkligen tĂ€ra pĂ„ en (och resten av familjen som fĂ„r höra klagomĂ„l pĂ„ mat, lukter, ta hand om blöjbyten etc…)
Stor kram

4 03 2013
Zane

stort stort grattis, Petra!! sÄ kul o lÀsa sÄna underbara nyheter:)) hoppas ditt illamÄende lÀgger sig sÄ smÄningom
kramar frÄn oss alla
/Z.

12 03 2013
petchie

Tack Zane! Kul att fĂ„ en kommentar av min lettiska syster pĂ„ bloggen 🙂 Det Ă€r verkligen tortyr med graviditetsillamĂ„ende!!
Stor kram frÄn oss tre till er 4

5 03 2013
nilsandsofia

Ah ett jattestort grattis till er alla tre. Vad roligt att familjen ska bli storre :-). Hur manga veckor ar du? Illamaende i borjan av graviditeten ar ju pest .. skont att du mar battre nu. Stor kram fran bristol dar det ocksa ar var nu … 13 grader och sol idag. Hurra!

12 03 2013
petchie

Tack Millan!!! Ja, det Ă€r kul men ocksĂ„ skrĂ€mmande att vi ska bli fler! Hur kommer det att funka? Men vi Ă€r ju inte de första som fĂ„r mer Ă€n ett barn sĂ„ det ska nog gĂ„ 😉 Jag Ă€r i vecka 14+4 just nu. Med V varade illamĂ„endet till vecka 18, suck… och den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det mycket vĂ€rre Ă€n dĂ„ sĂ„ jag hoppas att det iaf inte varar lÀÀÀngre!
Vi hade ocksĂ„ vĂ„rvĂ€der förra veckan men idag var det snöstorm och vi har minst 1 dm snö som ligger kvar! Kaos som du sĂ€kert kan förestĂ€lla dig…
Kram

9 03 2013
mimi

Congratulations,Petchie? 🙂

12 03 2013
petchie

Thanks Mimi!! We are very happy even though the nausea is still terrible…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: