The Wonderful Blog World

14 06 2013

I don’t know if I have any readers left out there in cyberspace, but since I was put on sick leave on the 21st May I have been trying to spend as much time as possible in a horizontal position and it’s difficult to blog from there… However, I was told by the doctor yesterday that it looks quite ok for the moment so I am daring to be a bit adventerous and sit up for a while!

I read today on a blog friend’s blog that her son had asked her to make his favourite banana pancakes for his school summer party, and the recipe just happens to be mine!! Her blog post reminded me that I wanted to write about the wonderful blog world:

My blog turned 6 years a few weeks ago and even though I am not a very active blogger anymore, I still read all my favourite blogs and just like my pancake-making friend above, I am reminded every day of the blog community as many of the people I have met through the blog are now my friends on Facebook. Also, the blog world has meant that:

– I have met xx number of bloggers when travelling (New York, Virginia, California, Copenhagen, Stockholm, southern Sweden, and Brussels of course)! And of course this has also meant lots of great travel suggestions!
– We have hosted blog friends who came to Puerto Rico to visit!
– I still can’t believe that I missed the big Swedish blog meeting here in Brussels on the 10th September 2011 as I just happened to be in labour!
– I have had long skype talks with one dear blog friend whom I still haven’t met IRL but hoping to do so one day
– I was given advice on how to proceed to get a Swedish passport for my new-born son (born here in Brussels) by a blog reader
– and through the same blog reader I was introduced to a mother-baby group here in Brussels and through that group made new friends (and my son got some of his first friends!), got breast-feeding support when my son was losing weight at 2 months old, my new doctor was recommended through this group and today I just had a delivery of 5 books to read while resting from the wonderful midwife Jo who runs the group – all which would not have happened if I didn’t have a blog!
– My son V got lots and lots of wonderful presents when he was born from my dear blog friends, some of them I haven’t even met IRL.
– and maybe the most amazing of all: one of my blog friends is going to become OUR NEIGHBOUR!!! (I will let her announce that herself when she’s ready to go public…)

So all in all, the blog world has given me lovely friends, support and information as well as entertainment and distraction when life has been rough…

Thanks everyone and I hope to continue blogging, even if as sporadically as lately.

Advertisements

Actions

Information

16 responses

14 06 2013
Brysselkakan

Bloggvärlden är underbar. Tänk hur få vänner jag haft i Bryssel utan bloggen! Och att du och jag säkert aldrig möts, och att jag inte fikat med Annika för några veckor sedan, inte mailat med Karin i London i dag och, ja listan kan göras lång.
Att du sedan missade bloggträffen 2011 förlåter jag dig aldrig för 😉 Skojar bara!

21 06 2013
petchie

Brysselkakan, jag är också så glad att vi träffades i Bryssel! Kan du känna att folk som inte bloggar / inte läser bloggar fortfarande kan tycka att det är lite löjligt när man pratar om sin blogg och bloggvänner? Jag startade ju min blogg när vi flyttade till Puerto Rico för jag trodde i min naivitet att vännerna skulle vara intresserade men istället öppnades det upp en värld med andra vänner…
Ha ha, ja, vad var sannolikheten att jag skulle föda JUST DÅ, när vi dessutom skämtat om det och jag lovat att jag skulle vara med 😉

21 06 2013
Brysselkakan

Ja, de som inte bloggar eller läser bloggar fattar inte vad man pratar om! Och tänk vad de går miste om!!! Startade ju också min blogg för att hålla kontakt när vi flyttade men fann en helt ny värld där ute! Och dig!
Ja, du hade lite dålig tajming den dagen 😉

14 06 2013
Olgakatt

Antar att horisontalläget gör det svårt att åka till Sverige och sommarhuset just nu. Hade annars hoppats på en gemensam bloggfika även i sommar någonstans i Skåne! Men det kanske ordnar sig?
Huvudsaken är att du tar det lugnt.

21 06 2013
petchie

Olgakatt, ja, det är en aningens svårt och jag vill inte riskera att bli “fast” i Skåne och föda där! Inte för att jag inte litar på svensk sjukvård (men nja, jag föredrar faktiskt den belgiska!!) men det kan bli väldigt krångligt med försäkringar och sånt… Med andra ord stannar vi i Bryssel hela sommaren men mina föräldrar kommer i början på juli, sedan ska min bror och hans lilla familj komma, och en annan kompis, och sist men inte minst min syster i augusti! Får se om någon av dem är här när babyn kommer (jag hoppas i så fall att det blir min syster eftersom hon kommer sist = ju senare desto bättre…).
Det får bli en bloggfika när jag kommer hem i höst (november?). Får se hur jag lyckas ta mig hem, med ett eller två barn i sällskap – blir svettig vid blotta tanken 😕

14 06 2013
Romrussinet

Jodå är här läser vi och följer!!! Skulle vara kul att träffas i Skåne någon gång. Vi får la se!!! Var rädd om dig!!!

21 06 2013
petchie

Åsa, vad roligt att du är kvar! 🙂 Ja, absolut, vi måste försöka ses men vi brukar väl alltid resa om varandra till Skåne! Sommaren 2014?
Tack, jag försöker att ta det så lugnt som möjligt men det är trååååkigt!
Kram

14 06 2013
Saltistjejen

Visst är det underbart med bloggarna och alla man lärt känna via dem! Fantastsikt tycker jag!! 🙂
Jag hoppas sååååå att du och barnet är ok!!! Måste skriva ett mail till dig snart. Har tänkt det s länge men blivit fullständigt fångad i vardagsrushen…. 😦
Megakram så länge!!!

1 07 2013
petchie

Saltis, visst är det underbart och jag är så glad att vi har lyckats träffas så många gånger!!! Hoppas att jag får träffa er alla tre snart igen, det skulle vara så roligt att se Ella igen efter så många år!
Ett jättestort tack för ditt långa email och jag lovar att svara så fort som möjligt. Det är ju det där med att jag försöker ligga ner så mycket som möjligt så det blir korta sessioner vid datorn.
Stora stora kramar till hela familjen

15 06 2013
narmasthjartat

Jag blir allt lite tårögd. Bloggandet har gett mig så mycket positivt att det inte är klokt!! Du – vi kommer visserligen inte att bosätta oss vid Atlantkusten utan det blir Medelhavet men vi har nyss fått nyheten att I ska jobba i Liège och Bryssel i höst. Han kommer bara att vara på plats sammanlagt några veckor – men hans uppdrag sträcker sig från september till januari och någon av resorna tänkte vi åka hela gänget. Hoppas vi kan få till det- kanske en dejt alla 8! 😀 Skönt att du får sitta upp iaf 🙂 Tänk att en liten till är på väg!!! Ta hand om dig. Kram

1 07 2013
petchie

Närmast hjärtat, åh, fina du! Jag ser verkligen framemot att träffas i höst, så fantastiskt kul att ni kommer till Belgien! Absolut, en familjedate i Bryssel!
Vecka 31+0 imorgon, börjar slappna av lite nu även om jag inte vill ta ut någon seger i förväg…
Kram och tänker på dig som ska resa med barnen över Atlanten igen!

15 06 2013
desiree

Håller helt med dig Petra om att bloggens värld är sååå fantastisk! Jag är så glad att vi fick tillfälle att träffa och få komma och hälsa på och bo hos er på PR. Vi hade aldrig fått se allt vackert på PR om det inte hade varit för dig. Jag minns ännu resan vi gjorde till lagunen med de självlysande flagellaterna. Hur jag och C simmade där i mörkret. En upplevelse om helt klart är bland det häftigaste jag någonsin upplevt i hela mitt liv och ett minne jag alltid kommer att bära med mig. Jag är innerligt tacksam över att jag tog steget in i bloggvärlden.
Har ni vägarna förbi Schweiz är ni närsom helst hjärtligt välkommna.
Kram!

16 06 2013
Froken Anki

Kan bara instämma i allt positivt med bloggandet!
Hoppas att allt är okej med dig och barnet ändå. Skönt att få sitta upp litegrann förstår jag. När är det dags egentligen, har glömt?
Kramar

16 06 2013
My

Instämmer! Det är något magiskt över bloggar och de man lär känna via bloggar. 🙂 hoppas du får en skön sommar nu när det verkar vara aningen lugnare på sängliggarstadiet. Jag ska försöka komma förbi och underhålla dig en dag när vi är i bryssel!

17 06 2013
Annika

Grattis Petra. Visst är bloggvärlden rent otrolig. Så många dörrar den öppnat för mig, och så många kontakter som knutits där.
GULD!
Jag hoppas att allt är bara bra med dig och den lilla i magen.
Förstår att det är skittrist med sängläge så länge.
Hoppas sommaren ska gå bra iallafall, och att du får besök nu när du inte kan åka hem.
ÄR också så glad och tacksam över att vi fick bo hos er i PR den natten innan vår kryssning.
KRAM KRAM!!!

24 06 2013
Anna Granström

Älskar bloggvärlden! Genom den har jag ju träffat dig, både på Puerto Rico och i Sverige. Du känns mer som en vän än bloggkompis. Fantastiskt egentligen. Instagram är oxå super. Som en ny bloggvärld, typ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: